SON DAKİKA
Hava Durumu

Kestel hattında yolcuların can güvenliği yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün devreye sokulan Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon sisteminin henüz devreye sokulmadığı ortaya

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kestel hattında yolcuların can güvenliği yok!
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dün devreye sokulan Bursaray Kestel hattında sinyalizasyon sisteminin henüz devreye sokulmadığı ortaya çıktı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, insanların can güvenliğini yakından ilgilendiren sistemin ihalesinin yeni yapıldığı ve konuya dair ihmalin Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin törenle ulaşıma açtığı Cumalıkızık, Değirmenönü ve Kestel hattında sinyalizasyon sisteminin henüz devreye girmediği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy da durumu onayladı. BURULAŞ olarak kendilerinin sadece metronun işletimini üstlendiğini kaydeden Fidansoy, bu tür çalışmaların ve ihalelerin bizzat Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti. Eksikliğin Büyükşehirden kaynaklandığını aktaran Fidansoy, sinyalizasyon için büyükşehir belediyesinin ihaleye çıktığını ve ihalenin sonuçlandığını söyledi. Fidansoy, Ankara merkezli Ultra firmasının ihaleyi aldığı ve imalat aşamasında olduğu bilgisini verdi. Sinyalizasyon sisteminin can güvenliğiyle alakalı olduğunu vurgulayan Fidansoy, hattın takibinin şimdilik GPS ile yapıldığını bildirdi. İstanbul metrosunda da sinyalizasyon sistemi olmadığını söyleyen Fidansoy, “Bu işin bizle bir alakası yok, tamamen Büyükşehir Belediyesiyle alakalı” diyerek sorumluluğu üstlenmedi. Binlerce insanın ulaşımda birinci tercihi olan metroda bu sistemin kullanılmaması, yolcuların can güvenliğinin ikinci plana atıldığını gözler önüne serdi. Dün gerçekleşen törende hattın açışını bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptı. Biran önce metroyu götüreceğim diye hattın bu tür eksikliklerini göz ardı eden Altepe’den bu konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.