SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu: Bursaspor'un başarısı ülkenin ortak başarısıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursaspor’un elde ettiği şampiyonluğunun tesadüf olmadığını, bu başarılarının artarak devam et

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2012 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2012 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursaspor’un elde ettiği şampiyonluğunun tesadüf olmadığını, bu başarılarının artarak devam etmesini dilediğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaretinin ardından Bursaspor Kulübü’nü ziyaret etti. Özlüce Tesisleri'ndeki kulüp binasında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticiler ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Bursaspor'un başarısının tesadüf olmadığını söyledi. Sporun siyaset üstü bir alan olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Her siyasetçinin tuttuğu bir takım vardır. Siyaetçilerin temel görevi sporun ve sporcuların karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmaktır. Sorunlu bir alan varsa, sporda o sorunlu alanı sorunsuz alan haline getirmek gerekir. Sporun bir centilmenlik olduğunu, genç, dinamik kadrolara dayandığını, ülkenin kültürüne büyük katkı yaptığını ve Türkiye’nin dışarıya tanıtımında çok önemli bir işlev üstlendiğini hepimiz biliyoruz. Bu bizim temel görevimizdir” dedi.

”BURSASPOR’UN BAŞARISI ÜLKENİN ORTAK BAŞARISIDIR”
Bursaspor’un Anadolu için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bursaspor, Trabzonspor’dan sonra Anadolu’ya şampiyonluk kupasını getiren ikinci takımımız. Bu açıdan Bursaspor ile gurur duyuyoruz. Arzu ediyoruz ki şampiyonluk sadece İstanbul içinde kalmasın ve bütün Anadolu’ya yayılsın. Spor artık sanayiye dönüştü. Çok ucuz sıradan bir şey olmaktan çıktı. Bursaspor, bu bağlamda önemli başarılara imza attı. Bursaspor’un şampiyonluğu tesadüf bir başarı değildi. Avrupa kupalarında da önemli başarılara imza attı. Türkiye’yi gururla temsil etti. Her birimiz bir takım tutarız, ama bir takımımız yabancı bir takım ile karşılaşıyorsa hepimiz o takımdan oluruz. Bursaspor’un gösterdiği başarı bu ülkenin ortak başarısıdır” şeklinde konuştu.
Kulüplerin başarısının sporcuların olduğu kadar yöneticilerinin de başarısı olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sizler Bursaspor’u aldınız belli bir noktaya taşıdınız. Başarının altında sizin imzanız var. Spor aynı zamanda sağlıklı bir organizasyon işidir. Kimin nerede oynayacağı, nasıl oynayacağı, yönetimde sağlanan moralin sporcuya verilmesi çok önemli unsurlar. Sizlerde yönetici olarak üzerinize düşen görevi yaptınız. Umarım bundan sonra daha başarılı bir performans sergilersiniz. Sizin başarınız Anadolu’nun da başarısı demektir. Bursa, sanayi, turizm ve tarım kentinin yanında aynı zamanda da spor kentidir. Bursaspor, diğer büyük kulüplerimizin dışında televizyonu olan da spor kulübümüz. Umuyorum Bursaspor geçmişteki başarılarını arttırarak devam eder” dedi.

”BURSASPOR SİYASET ÜSTÜ BİR KULÜPTÜR”
Bursaspor Kulübü Başkan İbrahim Yazıcı ise, “Bursaspor, bütün kapılarını her kesime her zaman açan siyaset üstü bir kulüptür. Bugüne kadar hiçbir zaman siyasetin içinde yer almadık. Bursa gibi bir şehre şampiyonluk yaşattık. Bu şampiyonluğun tesadüf olmadığını geçtiğimiz senelerde Avrupa kupalarına katılmakla da gösterdik. Bursaspor, zirvede kalması gerekli olan takım ve şehirdir. Bursaspor’un çok farklı bir değeri var. Bütün Bursa’nın devamlı destek olması gerekiyor. Bazı şeyler parayla pulla olmuyor. Çok paranız olabilir, ama tanınmazsınız. Bursaspor’u artık dünya tanıyor. Tanıtım yönüyle de, her yönüyle Bursa’ya çok büyük faydası olacağı düşüncesindeyim. Bursaspor’a herkesin yardım etmesini istiyorum. Alabildik mi derseniz, orada biraz sorun var, ama kimseye şikayet etmiyorum” dedi.
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Kılıçdaroğlu’na isminin yazılı olduğu Bursaspor forması ve atkısı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.