SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu kıyafet serbestliğini Bursa'da değerlendirdi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda kıyafet serbestliği getiren değişikli

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2012 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2012 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda kıyafet serbestliği getiren değişikliğine karşı olduklarını belirterek, "Eşitsizlik ortaya çıkacak, çocukların psikolojisi bozulacak. Tek tip kıyafet çocukların kendisini eşit hissetmesiydi. Kim fakir, kim zengin belli olmazdı" dedi.

Bursa'da bir fabrikayı ziyaret edip işçilerle sohbet eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Milli Eğitim Bakanlığının okullarda kıyafet serbestliği getiren düzenlemesine karşı olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Tek tip kıyafet çocukların kendisini eşit hissetmesiydi. Kim fakir, kim zengin belli olmazdı. Öğretmenler beslenme çantalarını bile kontrol ederlerdi. Şimdi bunu kaldırıyorsunuz. Bir çocuk her gün ayrı bir markayla gelecek, bir de öbür çocuğu düşünün. O çocukların psikolojisi bozulacak. Buna kesinlikle karşı çıkmamız lazım" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLAR TÜMÜYLE KALDIRILMALI"
Kürsü dokunulmazlığına saygılı olduklarını, milletvekillerinin kürsüye çıkıp düşüncesini söylemesinden yana olduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Ama onun dışında dokunulmazlık olmamalı. Yolsuzluk yapan birisinin dokunulmazlığı olmalı mı, hayır. İhaleye fesat karıştıran birisinin dokunulmazlığı olmalı mı? Hayır. Bir ilke kararımız var. CHP olarak diyoruz ki, kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm dokunulmazlıkları kaldıralım. TBMM'deki kaç milletvekilinin dokunulmazlık dosyası varsa tamamını indirsinler, tümünün dokunulmazlığını kaldıralım. Millet de rahatlasın. Gittin PKK ile kucaklaştın, kaldır dokunulmazlığı. İhaleye yolsuzluk, fesat karıştırdın, kaldır dokunulmazlığı. Bir vekilin temel görevi kendi yurttaşlarının hakkını savunmaktır, cebini yandaşını düşünmek değil. Adı üzerinde milletvekili, milletin vekili. Milletin vekilinin temiz olması, milleti düşünmesi, yolsuzluk yapmaması lazım. Milletin vekilinin ihaleye fesat karıştırmaması lazım. Kaç vekilin dokunulmazlığı var? 300 dosya var. Getirin 300 dosyayı kaldıralım, getirin mesele bitsin. Türkiye gerçekten demokratik ülke olsun. Hem, 'Darbeye karşıyım' diyorsun hem darbe hukukunun arkasına sığınıyorsun. Benim dokunulmazlığımı kaldırma, onun dokunulmazlığını kaldır. Bu çifte standart doğru değil. İlkelerimiz olmalı. Getirirsiniz bütün dokunulmazlıkları, kaldırırız. Millet de rahatlar. Şu Meclis temiz adamların gelip çalışacağı Meclis olur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının Meclis'te oylanması sırasında nasıl tavır takınacakları sorusuna ise, "Hele bir gelsin bakalım. Gelecek mi, gelmeyecek mi belli değil. Bizim tutumumuzu açıkladım" karşılığını verdi.
Öte yandan işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, çalışandan, emekten, alın terinden yana olduklarını, kredi kartı faizlerinin çok yüksek olduğunu, bunun da çalışanların belini büktüğünü kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.