SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu'ndan Bozbey'e: Büyükşehir'e marş marş!

Alpaslan YILDIZ Nilüfer’i 20 yıldır hizmet yerine algı oluşturarak yöneten ve gelinen noktada belediye

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alpaslan YILDIZ
Nilüfer’i 20 yıldır hizmet yerine algı oluşturarak yöneten ve gelinen noktada belediyeyi batma noktasına getiren Mustafa Bozbey için Nilüfer defteri kapanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün kendisini ziyaret eden 40 muhtara Bozbey için Büyükşehir’i işaret etti. Bozbey’siz kazanamayız diyen muhtarlara da “Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla dolu” diyerek son noktayı koydu.
Aylardır CHP’de adeta iç savaşa dönüşen Nilüfer Belediyesi için artık fotoğraf netleşmeye başladı. 1999 yılında DSP’den ilk kez Nilüfer Belediye Başkanı seçilen ve ardından 3 dönem CHP’nin belediye başkanı olarak görev yapan Mustafa Bozbey için Nilüfer defteri kapanıyor. 20 yıldır hizmet belediyeciliğinden çok algı yönetimi yapan, konser, festival, şarkı türkü ile sözde çağdaş ve modern bir yönetim sergileyen Bozbey, yönettiği algının aksine yeşil alanları ranta kurban eden, imar ve rant oyunlarıyla Gölyazı ve Misi gibi turizm bölgelerinde eş dost ve yakınlarına rant sağlama ile gündeme geldi.
CHP BOZBEY’E DUR DEDİ
Nilüfer’i yaptığı yanlışlar nedeniyle adeta borç batağına düşüren ve belediyeyi batırma noktasına gelen Bozbey, sonunda CHP Genel Merkezi’nin de sabrını taşırdı. Uzun zamandır siyasi kulislerde konuşulan iddialar bir bir gerçeğe dönüşmeye başladı. Bozbey’in Nilüfer’de yeniden aday yapılmasına soğuk bakan ve o konuyu kapatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozbey’e tek seçenekli bir öneri getirdi. Bu dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için CHP’nin iddialı bir isimle yola çıkmak istediğini ve bunun için Mustafa Bozbey’in adaylığını düşündüğünü kendisine ileten Kılıçdaroğlu, Bozbey’e ya Büyükşehir ya hiç bir yer restini çekti.
MUHTARLARLA NET MESAJ VERDİ
Mustafa Bozbey'in mutlaka Nilüfer'den aday gösterilmesini isteyen bir kısım Nilüferli muhtar, salı günü Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.  Kendi kararlarıyla Kılıçdaroğlu’na gittikleri öne sürülen muhtarlar Kılıçdaroğlu’na, "Biz Başkanımız Mustafa Bozbey'den vazgeçemeyiz" dedi. İddiaya göre Kılıçdaroğlu’nun, ısrarlı olan muhtarlara Bozbey konusunu “Mezarlıklar vazgeçilmez insanlarla dolu” diyerek kestirip attı. Böylece Bozbey için en azından CHP’den Nilüfer adaylığı artık bitti.


BOZBEY NE YAPACAK?
Şimdi Mustafa Bozbey’in önünde iki seçenek yer alıyor. Bozbey, ya Kılıçdaroğlu’nun teklifini kabul ederek CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nilüfer Kentsel Dönüşümcü müteahhitlerin kuracağı havuz desteği ile bir üst belediyeyi kazanmak için yarışacak ya da başka bir çatı altında Nilüfer Belediyesi’ne aday olacak. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin CHP tarafından kazanılabileceğine CHP’liler bile inanmıyor. Siyasette oldukça tecrübeli olan Bozbey’in bu durumu göz ardı etmesi söz konusu bile değil. Bozbey, başka bir partinin adayı olarak CHP’ye karşı Nilüfer’de yarışabilir mi ve bu yarıştan başarı ile çıkması mümkün mü? O da pek gerçekçi görünmüyor.
BOZBEY’İN YERİNE KİM GELECEK?
Bozbey’in Nilüfer’de yeniden aday gösterilmemesi için Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İl Başkanı Hüseyin Akkuş ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz uzun zamandır mücadele ediyor. İl kongresinde rakip olan bu grup Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey karşısında birleşerek güç birliği yaptı. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un baştan beri Nilüfer Belediye Başkanlığını istediği biliniyor. Gelinen noktada CHP Genel Merkezi Akkuş ile eski ilçe başkanlarından Özgür Şahin arasında bir seçim yapacak ya da üçüncü bir isim gelecek. Ancak Akkuş’un Nilüfer Belediye Başkan adaylığına en yakın isim olduğu da tartışma götürmeyen bir gerçek. Nilüfer’de CHP, Hüseyin Akkuş ismiyle yeniden seçim kazanabilir mi? O da CHP’nin içinde en çok tartışılan konulardan biri.  Şimdi gözler Bozbey’de. Siyaset ve algı yönetimi ustası olan Bozbey’in nasıl bir hamle yapacağı önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Bir görüş ise Bozbey’in, Büyükşehir adaylığını, Nilüfer Kentsel Dönüşümcü müteahhitlerin kuracağı havuz desteği ile futbolcuların jübilesine benzer emeklilik fonuna evrilterek siyasetten çekileceği yönünde…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.