SON DAKİKA
Hava Durumu

Kimsesiz çocukların artık evi olacak

Bursa’da yurtlarda barınan çocuklar artık evlerde gönüllü aileler ile kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da yurtlarda barınan çocuklar artık evlerde gönüllü aileler ile kalacak.


Çeşitli sebepler ile yurtlarda kalan kimsesiz çocukların ev ortamına tanışarak, burada barındırılması, eğitilmesi ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeni bir adım atıldı. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘çocuk evleri’ projesine destek veren ‘Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği ile protokol imzaladı. Valilikteki protokol imza törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul katıldı. Protokole göre, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği tarafından çocuklar için mahallelerde gönüllü aileler bulunarak, yuva sıcaklığını tatmaları sağlanacak. Bu evler kiralanarak çocukların hizmetine sunulmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne devredilecek.
Protokol anlaşması ile ilgili bilgi veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Değişik sebepler ile daha kundaktayken sokağa terk edilen veya başka nedenlerle sahipsiz bırakılan 10 binler var. Bu çocuklara sahip çıkamadığımız zaman maddi, manevi noktada devletimize büyük bir vebal yüklendiğini biliyoruz. Onların milletimizin istediği saygın fertler olarak yetişmesi hepimizin ortak amacı ve hedefimizdir. Vatandaşların evlerini kiralamak suretiyle ‘çocuk evi’ kabul edip, burada çocuklarımızın barınması, eğitilmesi ve diğer hizmetlerin giderilmesi söz konusuydu. Onların hem ülkemize, hem Bursa’mıza hemde bütün insanlığa faydalı bireyler olarak yetişmesini sağlamak üzere bizim ‘çocuk evleri’ projemizin bundan sonraki ayağını yürütmek üzere el uzattılar. Şimdi devlet ile milletin eli buluşuyor. Bu çocuklarımız hayatlarının ilk yıllarını anne şevkati içerisinde sevgi, eğitim ve terbiyeli ile geçmesi sağlanacak” dedi.
Vali Harput, Bursa'da 9 resmi çocuk evi bulunduğunu ve bu sayının birkaç ay içinde 20'ye çıkarılacağını söyledi.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise, “Mutlu bir yaşamın temelinde mutlu bir ailenin olmasına gerektiğine inanan insanlar olarak biraraya geldik. Biz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gereken maddi ve manevi fiziki şartları sağlamak suretiyle katkıda bulunmak, onların yükünü üzerlerinden almak istiyoruz” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.