SON DAKİKA
Hava Durumu

Kıran Tepesi'ne Belediye Başkanı 'Aktaş'ın adı verildi

İnegöl Belediyesi’nin yamaç paraşütü uçuşları ve havacılık sporları için kulland

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kıran Tepesi'ne Belediye Başkanı 'Aktaş'ın adı verildi
İnegöl Belediyesi’nin yamaç paraşütü uçuşları ve havacılık sporları için kullandığı tepenin adı, Türk Hava Kurumu tarafından "Aktaş Tepesi" olarak tescil ettirildi.






İnegöl Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kıran tepesi'nin daha önce, DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) Projesi kapsamında yamaç paraşütü uçuşları için gerekli düzenlemeler yapılarak havacılıkla ilgili sporlara açıldığı hatırlatıldı.

Havacılık Ve Doğa Sporları Federasyonu Genel Başkanı ve Türk Hava Kurumu Gürsu Şube Başkanı Özden Albamya’nın ifadelerine de yer verilen açıklamada, havacılık sporuna verdiği önem ve hizmetlerinden dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ismini bu tepede yaşatmak istedikleri belirtildi.

Bir minnettarlık örneği olarak isim değişikliği için Türk Hava Kurumu Gürsu Şubesi adına federasyona başvuruda bulunduklarını belirten Albamya, “Eskiden burası Kıran tepesi olarak anılan bir tepemizdi. Ben Türk Hava Kurumu Bursa Gürsu Şube Başkanı olarak Türk Hava Kurumuna tepe tescili için başvurdum. Buranın ismini de Aktaş tepesi olarak değiştirdik ve tescilini aldık.” İfadelerini kullandı.

Tepenin isim tescilinin yanında, uçuşa elverişli tescilinin de geldiğini belirten Albamya, şunları kaydetti:

“3 yöne kalkış veren, deniz seviyesinden 2 bin 222 metre yüksekliği bulunan bir tepedir burası. Marmara bölgesinde bu yükseklikte ve bu özelliklerde uçuşa elveriş açısından tek tepe diyebiliriz. İnşallah bu tepe bundan sonra da Aktaş tepesi olarak anılacaktır. İleri ki yıllarda dünya şampiyonası, Türkiye şampiyonası, yamaç paraşütü ve microlight, yelken kanat olarak kalkışa uygun bir tepedir. Güzel yarışmalar çıkacağını umuyoruz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.