SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırsal kalkınmaya Almanya modeli

Almanya'da her köyde bir fabrika olduğunu ve üretimlerin kırsalda gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'd

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya'da her köyde bir fabrika olduğunu ve üretimlerin kırsalda gerçekleştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da da benzer modelin örnek alınacağını söyledi. 


Başkan Altepe, Karacabeyliler Derneği'nin misafiri oldu. Fomara'daki dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette Başkan Altepe, ilçelere yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Başkan Altepe, kırsal kalkınmada Almanya'yı model aldıklarını belirtti. Almanya'daki üretimlerin kırsal bölgelerde yapıldığını, hemen her köyde bir fabrika bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Orada bir köyde saat üretilirken diğer köyde çok farklı bir üretim gerçekleştirilebiliyor. Fabrikaların, üretim tesislerinin hemen hepsi kırsalda bulunuyor. İnşallah biz de buna benzer modeli ilçelerimiz için uygulayacağız. Hangi ilçemizde ne tür bir üretim yapılması gerekiyorsa, ihtiyaç duyulan üretimlerin yapılması ve hizmetlerin devreye alınması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekeni yapacağız" dedi.
Başkan Altepe, Bursa'nın ilçelerinin bölgesel özellikleri çerçevesinde gelişme göstereceğini ifade etti. Bugüne kadar 17 ilçenin tamamında ayrım yapmaksızın onlarca hizmeti devreye aldıklarını, şimdi de ilçelerin bölgesel özellikleri çerçevesinde kalkınması için farklı üretim modelleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Buna dair ilk adımı Keles'te attık. Süt ve süt ürünleri fabrikasının kurulması çalışmalarına başladık. İnşallah 2 ay sonra fabrika hizmete alındığında, 4 dağ ilçesi olarak bilinen Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan bölgelerinin tüm sütleri bu fabrikada toplanacak ve süt ürünleri haline getirilerek BESAŞ büfelerinde satışa sunulacak. Buradan elde edilen karın tamamı da ait olduğu bölgeler için kullanılacak" diye konuştu.
Keles'te attıkları adımın peyderpey diğer ilçeler için de geleceğini, bu yöndeki çalışmaları hız kesmeden artırarak sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, Karacabey'in tarım ve ziraat ambarı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Başkan Altepe, "Hedef, Bursa'nın bir bütün olarak gelişmesi ve kalkınmasıdır. Bunun için kaynaklarımızı daha iyi değerlendirmemiz, teknolojiyi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Karacabey'de su tribünü yapmamız gerekiyorsa, biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunu yapacağız. Bölgenin tarım ve ziraat ambarı olması gerekiyorsa, buna yönelik adımlarımızı bir bir atacağız. Diğer ilçeler için ne gerekiyorsa, bir bir yerine getireceğiz. Bunun için çok çalışıyoruz. Mevcut tempomuzu devam ettirirsek, kısa zamanda daha iyi noktalara gelmiş olacağız" şeklinde konuştu.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Bursa'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önderliğinde 21. yüzyıla yakışan bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Başkan Altepe'nin Bursa ve Balkanlar için yaptıklarının her yerde takdir edildiğini, Balkanlar'da en sevilen lider olduğunu belirten Ceylan, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin Balkanlar'daki kardeşlerimiz için yaptıklarını bugün kimse reddedemiyor. O nedenle sayın başkan, Balkan bölgelerinde çok seviliyor. İnsan, kendi şehrini yöneten birinin Mamuşa'da, Tiran'da, Cebel'de bu kadar sevilmesi karşısında önce şaşırıyor ve sonrasında haklı olarak büyük gurur duyuyor. Allah bu tür insanları başımızdan eksik etmesin" dedi.
Başkan Altepe'nin Bursa'yı büyük bir başarıyla yönettiğini, deniz ulaşımlarından stadyuma, bilim merkezinden teleferiğe kadar birbirinden özel onlarca vizyon projeyi peşi sıra devreye aldığını, Bursalılık bilinci oluşturarak kentteki sosyal yapıyı kuvvetlendirdiğini vurgulayan Ceylan, "Biz geleceğimizi çalanların değil Recep Altepe gibi yarınlarımızı inşa edenlerin, birlik ve beraberlik içerisinde olmamızı sağlayanların, Bursa için gecesini gündüzüne katarak çalışanların arkasında olacağız. Ben buradan bunun taahhüdünü veriyorum. Sayın başkan, Karacabeyliler Derneği olarak 26 bin 14 üyeye sahibiz. 26 bin 14 kişi olarak, attığınız her adımda yanınızdayız ve sizlerle beraberiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.