SON DAKİKA
Hava Durumu

Kış turizminin parlayan yıldızı 'İznik'

İznik Belediyesi tarafından inşâ edilen "Eko Turizm Tesisleri", doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin uğrak mekanı oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2019 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2019 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kış turizminin parlayan yıldızı 'İznik'
İznik Belediyesi tarafından inşâ edilen "Eko Turizm Tesisleri", doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin uğrak mekanı oldu. 
Yaklaşık 1,5 milyon liraya mâl olan tesis, İznik’i kuş bakışı gören nâdir bölgelerden olan Katırlı Dağları eteklerinde bulunuyor. Çampınar Mahallesi'ne yapılan tesiste 14 adet bungalov ev, 7/24 hizmet veren bir restoran, okçuluk eğitim alanı ve yürüyüş parkurları mevcut. Eko Turizm Tesisi toplam 40 yatak kapasitesine sahip. Bilhassa kış aylarında kar yağışının başlamasıyla beraber tesiste bir nevî Uludağ havası yaşanıyor. Yurt içinden olduğu gibi yurt dışından da birçok ziyaretçi ağırlayan tesis, bu yıl yabancı konukların yeni yıl kutlamalarıyla birlikte yüzde 100 doluluk oranı yaşıyor.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “Kırsalda turizm potansiyelinin artırılması hedefiyle İznik tarihinde ilk yapıldı. BEBKA projesiyle öncelikle almış olduğumuz hibe destek ile belediyemiz tarafından hayata geçirilen tesis ilk gününde bugüne binlerce misâfir ağırladı. İznik misafirperverliğini ilçeyi en güzel gören bölgede sunduğumuz bu ortama bir kez gelen hayran kalarak ayrılıyor. Turizmin gelişmesini önemsiyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. İznik'e 12 kilometre uzaklıkta Katırlı dağlarının eteklerinde bulunan tesisimiz doğal yürüyüş parkurlarına, doğal paintboll sahası ve okçuluk atışlarına ev sahipliği yaparken, kış faaliyetlerine de sahne oluyor” dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.