SON DAKİKA
Hava Durumu

Koltuk sevdası CHP'yi gerdi!

CHP Bursa’da Nilüfer Belediye Başkanlığı için aylardır süren koltuk çekişmesi adeta savaşa döndü. Genel Başkan Yardımcısı Orhan S

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2018 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Koltuk sevdası CHP'yi gerdi!
CHP Bursa’da Nilüfer Belediye Başkanlığı için aylardır süren koltuk çekişmesi adeta savaşa döndü. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Bursa’yı dizayn etmeye çalışırken, CHP Bursa örgütü ayağa kalkmış durumda. Akkuş ve Sarıbal’a tepki çığ gibi büyürken, Nilüfer’deki koltuk için tüm taraflar birbirlerini adeta bombardımana tutuyor.
-Alpaslan YILDIZ

Nilüfer’de 20 yıldır iktidarı elinde bulunduran Mustafa Bozbey’in koltuğu için aylardır hesap yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Nilüfer’de Bozbey’in yerine İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u aday yapmak istiyor. Ancak İl Kongresinde kendisi ve yönetiminin hiçbir yere aday olmayacağını açıklayarak İl Kongresini kazanan Akkuş’un adaylık için yaptıkları CHP örgütünü ayağa kaldırmış durumda. Nilüfer’de Mustafa Bozbey’in devam etmesini isteyen ciddi bir kitle mücadelesini sürdürüyor. Bozbey’in etkili olduğu kitle Sarıbal ve Akkuş’u hedef tahtasına koyarken, aynı sıkıntının diğer ilçelerde de olduğu biliniyor.
AKKUŞ YALNIZ KALIYOR
“Aday olmayacağım” diyerek İl Başkanı olan Hüseyin Akkuş’un Nilüfer Belediye Başkanlığı’na aday olacak olması, kendi yönetimiyle de büyük sorun yaşamasına yol açtı. Bir süredir Akkuş’un istifasını genel merkeze verdiği ve adaylığının netleşmesiyle bu istifanın geçmiş tarihli olarak işleme koyulacağı iddialarıyla çalkalanıyor CHP Bursa. Akkuş’un, ekim ayının 12’sinde yapılan toplantının ardından hiçbir toplantıda imza atmaması hatta o tarihli karar defterinin altına 3 satır boşluk bırakması örgütü adeta çıldırtmış durumda. Osmangazi ve Nilüfer başta olmak üzere Akkuş’un örgütteki desteğini tamamen yitirdiği, yalnız kaldığı hatta Orhan Sarıbal’ın bile genel merkezde desteğini Akkuş’tan çektiğini söylediği ileri sürülüyor.
AKKUŞ, ŞAHİN VE GÜLMEZ’LE KAVGA ETTİ
Akkuş’un başkanlık koltuğu için Sarıbal’ı da arkasına alarak verdiği mücadele, yönetiminde büyük çatlağa yol açtı. Akkuş, Nilüfer Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Özgür Şahin’le 27 Ekim tarihinde yaptığı görüşmede, Şahin’in ağır tepki verdiği, iplerin oradaki atışmadan sonra koptuğu ileri sürülüyor. Bir başka isim olan İl Sekreteri Erol Gülmez ve bazı yöneticilerle geçen hafta bir araya gelen Akkuş’un o yöneticilerle de kavgaya tutuştuğu hatta Gülmez’in kendisine, “Bizi kandırdın. Sözünde durmadın. Bizlere ihanet ettin” diyerek toplantıyı terk ettiği öne sürülüyor.
İL YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ
Akkuş-Sarıbal ittifakının hamlelerine karşı İl Yönetimi de harekete geçti. Akkuş’un adaylığına şiddetle karşı çıkan yöneticiler son iki gündür toplantı üzerine toplantı yaparak strateji belirliyor. Son 3-4 toplantının karar defterinde imzası olmayan Akkuş’un tüzük gereği başkanlıktan düşürülmesi seçeneğini masaya yatıran yöneticilerin, yine istifa yöntemini seçerek Akkuş’un İlhan Ekinci ya da Dr. Demirhan Aslan'ın il başkanlığına devam etmesi planını ortadan kaldırmayı da gündeme almış durumda. Bugün olağanüstü toplanması beklenen İl Yönetiminin seçenekler arasında karar vererek adım atacağı ifade edilirken, bugün itibariyle Hüseyin Akkuş’un İl Başkanlığının sona ereceğine kesin gözüyle bakılıyor.
SARIBAL 18-0 KAYBEDECEK
CHP örgütünde son günlerde en fazla konuşulan bir başka konu ise Bursa’yı dizayn etmeye çalışan Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın attığı adımlarla CHP’nin tarihi bir hezimet yaşamasına sebep olacağı yönünde. Sarıbal’ın ihtirasları nedeniyle Bursa’da CHP’nin elindeki iki belediyeyi de kaybettirerek AK Parti’nin 18-0 seçimi kazanmasına yol açacağı görüşü oldukça hâkim. Mudanya’da halkın ve örgütün tepkisine rağmen Hayri Türkyılmaz’ın yeniden aday yapılması ve Nilüfer’de Hüseyin Akkuş’un adaylığının gerçekleşmesi durumunda CHP’nin büyük yenilgi alacağı görüşü hâkim durumda.
LALE HOCA'DAN "HAYRİ VARSA BEN YOKUM" TAVRI!
CHP’de bir başka kriz bölgesi ise Mudanya. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın aday yapılmaması için CHP Genel Merkezi’nde mücadelesini sürdürüyor.  Genel Merkez kaynaklı bilgilere göre Karabıyık’ın, "Hayri aday yapılırsa bir daha Bursa'ya gelmem" dediği öğrenildi. Şimdi top CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinde. Krizin, Türkyılmaz’dan yana tavır alınması durumunda Karabıyık’ın istifasına kadar gidebileceği ifade edilirken, CHP Genel Merkezi ilçede anket üstüne anket yaptırıyor.  Kılıçdaroğlu’nun gelinen noktada Karabıyık ile Türkyılmaz arasında bir tercihe zorlandığı da görünüyor.
MİLLETVEKİLLERİ DE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA
CHP’de devam eden iktidar savaşı partinin Bursa Milletvekillerini de bölmüş durumda. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Akkuş-Türkyılmaz ikilisinden yana tavır alırken, diğer Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ile Yüksel Özkan ve Erkan Aydın ise Akkuş-Türkyılmaz ikilisinin adaylığına karşı duruyor. Gelinen noktada darmadağın olan CHP’de bu hafta dananın kuyruğunun kopmasına kesin gözüyle bakılıyor. Taraflardan birinin siyaseten veda etmesine neden olacak kavganın sonucu merakla bekleniyor. Öte yandan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise sessizliğini koruyor.  Bozbey, kavgaya çok fazla girmezken ekibi ise var gücüyle Hüseyin Akkuş ve Orhan Sarıbal’a yüklenmeye devam ediyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.