SON DAKİKA
Hava Durumu

'Komşu köy bizi dövüyor yardım edin!'

Bursa’da bir köy, duyanları şaşkına çeviren bir konuyla gündeme geldi. Nilüfer’e bağlı Fadıllı Köyü sakinleri onlarca yıldır kom

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2018 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2018 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Komşu köy bizi dövüyor yardım edin!'
Bursa’da bir köy, duyanları şaşkına çeviren bir konuyla gündeme geldi. Nilüfer’e bağlı Fadıllı Köyü sakinleri onlarca yıldır komşu oldukları Akçalar Köyü’nün sakinlerinden dayak yediklerini iddia edip, bu duruma isyan etti.
Son yılların en ilginç olaylarından biri Nilüfer’de ortaya çıktı. İki mahalle arasında yaşanan husumet nedeniyle uzun süredir devam eden fiziki müdahalelerin ardından bir mahallenin halkı isyan etti.
HUSUMET VAR AMA NEDENİ BELLİ DEĞİL
Nilüfer’e bağlı Fadıllı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar neden çıktığı bilinmeyen bir husumetten dolayı komşu köyle aralarında gerilimin olduğunu ifade etti. Bazıları istisna Akçalar sakinlerinden öldüresiye dayak yediklerini iddia ederek, bu durumun yetkililer tarafından bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.
“DAYAK YEMEKTEN KURTULAMIYORUZ”
Köy meydanında toplanan kadın erkek onlarca Fadıllı Köyü sakinleri, başvurmadıkları yetkili merci kalmadığını buna rağmen dayak yemekten kurtulamadıklarını belirterek yaşanan duruma isyan etti.
“MECBUREN ORADAN GEÇİYORUZ”
Şehir merkezine ulaşım için tek yollarının komşu köyden geçtiğini belirten köylüler, "Araçları durdurup bizleri öldüresiye dövüyorlar" dedi. Bir kişiye 60 kişinin saldırdığını iddia eden Fadıllı Köyü sakinleri "Gençlerimizi dövüp, öldü diye bırakıyorlar" şeklinde konuştu.
“FADILLILI OLDUĞUMUZ İÇİN DARP EDİLİYORUZ”
Bu şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini belirten Fadıllı Köyü sakinlerinden Neslihan Ekşi, “Köyümüze 5 kilometre uzaklıktaki komşu köyü halkından kimilerini tenzih ederek söylüyorum ciddi anlamda sorunlar yaşıyoruz. Fiziksel, psikolojik ve sosyal şiddetlerine maruz kalıyoruz. Bu duruma sadece Fadıllı Köyü’nden olduğumuz için maruz kalıyoruz” dedi.
“50 KİŞİLİK GRUPLAR DARP EDİYOR”


Ekşi, “Fadıllı köylü olduğumuz için yol üzerinde 50 kişilik gruplar darp ediyor. Zincirle dövüp, "öldü" diye bırakıyorlar. Bu olayın boyutları çok içler acısı halde, bizim amacımız barış, bu olaylar 50 yıldır devam ediyor. Bu husumette kaynak yok, sebep yok. Artık can güvenliğimiz yok. Şikayette bulunmadığımız yer kalmadı, durumu kaymakama kadar ulaştırdık. Hiçbir kalıcı sonuç alınamadı. Biz köylüler olarak herhangi bir sağlık, eczane, herhangi bir ihtiyacımızı karşılamak için o köyden geçtiğimizde sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
“ÇOCUKLARDA DARP EDİLİYOR”
Çocuklarının komşu köy çocukları tarafından darp edildiğini ifade eden köylü kadınları, “Bu kavgaların neyin kavgası olduğunu bilmiyoruz. Çocuklarımızı 20 kişi saldırarak demir çubuklarla dövüyorlar. Askerden izine gelen çocuğu dövdüler. Bu iş çığırından çıktı artık. Biz kavga huzursuzluk değil, kardeşlik ve komşuluk istiyoruz” şeklinde konuştu.
AKÇALAR SAKİNLERİ KABUL ETMEDİ
Öte yandan Akçalar Köyü sakinleri ise esas mağdurun kendileri olduğunu belirterek, defalarca Akçalar sakinlerinin benzer duruma maruz kaldığını ifade etti. İki köy arasındaki husumetin nasıl sona ereceği ve bu gerilimin sona ereceği merak ediliyor. Bursa Valiliği başta olmak üzere bölgede yaşanan olaylara kamunun müdahale etmesi bekleniyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.