SON DAKİKA
Hava Durumu

'Konuşmamak daha fazla katkı sağlayacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konuşmamanın çözüm sürecine daha fazla katkı sağlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, konuşmamanın çözüm sürecine daha fazla katkı sağlayacağını söyledi.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Kolay ticaret, büyük Türkiye" sloganı ile gerçekleştirilen yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması ve ticareti kolaylaştıracak diğer projelerin tanıtım toplantısı için Bursa’ya geldi.
Gazete temsilcileri ve köşe yazarları ile düzenlenen kahvaltıda konuşan Yazıcı, yeni anayasa hazırlığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de en fazla ittifak edilen alanlardan birinin 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi yönünde olduğunu ifade eden Yazıcı, “Toplumun tüm kesimleri, bilim, sanat ve iş dünyası, 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi yönünde fikir birliği içerisinde. Anayasayı millet yapar. 5 anayasamız var. 5 anayasanın tamamı da olağanüstü şartlarda, darbelerin ardından darbeciler tarafından yapılmış. Bu konu ile ilgili 1 buçuk yıldır çalışıyoruz. İnşallah bir yere getirilir” diye konuştu.
İmralı süreci ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yazıcı, 2005 yılında "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" kapsamında gündeme getirilen bu sürecin Başbakan tarafından çözüm süreci olarak adlandırıldığını ifade ederek, “Bu konularda tartışmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bazı konular tartışılır. Bu çözüme katkı sağlar. Türkiye’nin terörle mücadelesi 30 yıldır sürüyor. 2009 yılından bu yana bu hususta kararlılık ve duruş var. Eskiden yaklaşımlar farklıydı. Çözüme doğru atılan adımlar doğrudur. Belki hazmedilmesi güç bir konu ama bunun tartışma konusu olmaması gerektiğini düşünüyorum. Konuşmamanın bu sürece daha da katkı sunağını düşünüyorum. Çizgimiz belli. Milletin yüzünü ve yüzümüzü kızartacak bir şey yapmadık. Tek bayrak, tek vatan, tek millet; bunlar bizim kırmızı çizgilerimizdir. Beklentilerimiz Türkiye’nin bu beladan kurtulmasıdır. O zaman Türkiye’yi kimse tutamaz” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.