SON DAKİKA
Hava Durumu

Koruma kararı olan karısına mesaj atınca tutuklandı

Bursa’da, hakkında eve yaklaşmama yönünde tedbir kararı bulunan koca, karısına tehdit mesajı attığı iddiasıyla tutuklandı. 

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2012 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2012 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Koruma kararı olan karısına mesaj atınca tutuklandı
Bursa’da, hakkında eve yaklaşmama yönünde tedbir kararı bulunan koca, karısına tehdit mesajı attığı iddiasıyla tutuklandı. 

İddiaya göre, merkez Yıldırım ilçesinde oturan 11 yıllık evli olan N.G. (29) ve C.G. (33) çifti, boşanmaya karar verdi. Çiftin 6 yaşındaki kızlarının velayeti ilk aşamada anneye verildi. Kadın, eşi tarafından şiddete maruz kaldığı gerekçesiyle aile mahkemesine müracaat ederek, kocası hakkında eve yaklaşmaması yönünde tedbir kararı aldırdı. 6 aylık süre içinde karısına tehdit mesajı attığı iddia edilen C.G’nin, “6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun” kapsamında verilen tedbir kararına aykırılık suçundan 3 gün süreyle zorlama hapsine tabi tutulmasına karar verildi. Polis tarafından yakalanarak adliyeye getirilen C.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cezaevi yolunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan C.G., aslında eşi ve onun ailesi tarafından darp edildiğini iddia etti. Doktor raporu alarak karısı ve ailesinden şikayetçi olduğunu ve tedbir talebinde bulunduğunu anlatan C.G., “Müracaatımdan çok komik bir karar çıktı. Ben talep etmeme rağmen, benim hakkımda evden uzaklaştırılmam yönünde karar verildi. Beni darp eden eşim hakkında sırf kadın olduğu için takipsizlik kararı verildi. Mahkeme eşimin kardeşi ve babası hakkında soruşturma başlattı” dedi.

Eşinin kendisini hakaret ve ölümle tehdit etmeye devam ettiğini ileri süren C.G., “6 aylık süreçten sonra kendimi tutamayarak ona, “İşimle uğraşma. Savcılık, mahkeme buna göz yumuyor, ama benim de bir sabrım var” şeklinde bir mesaj attım. Ve bu mesajdan dolayı gıyabımda, görmediğim bir mahkeme tarafından yargılandım. İtiraz hakkım olduğu halde tutuklandım. İki haftalık sürem olmasına rağmen itiraz edemiyorum. Üç gün hapis yatmam gerekiyor. Bu nasıl adalet? İki haftalık itiraz süremi bile kullanamıyorum. Bunun tek sebebi erkek olmam, baba olmam. Başka hiçbir şey değil” dedi.

Kızını düşündüğü için sabretmeye devam ettiğini ifade eden C.G. sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kızımdan dolayı sabrediyorum. Sabretmeye de devam edeceğim. Çünkü eşimle sadece çocuğumun velayetiyle ilgili savaşmıyorum. Karşımda sadece kadınları ilgi alanı olarak gören bir adalet mekanizması var. Onlara karşı sabredeceğim. Birileri artık şunun farkına varsın istiyorum. 6284 sayılı yasa, sadece erkekleri hedef haline getirdi. Hiçbir şey yapmadığımız halde yapar hale geldik. Basit şeylerden yapmadığımız suçlardan dolayı işimizden oluyoruz. Evimizden oluyoruz. Çocuklarımızdan oluyoruz. Ve hiç görmediğimiz cezaevini, görmediğimiz karakolu görüyoruz. Cezaevi nasıl bir yer bilmiyorum. Eşimle boşanma sürecim devam ediyor”.

Bu arada hakkındaki iddiaları yalanlayan 1 çocuk annesi N.G. ise, boşanma davaları süren kocasının kendisine iftira attığını ileri sürerek, “Benim ya da ailemin onu darp etmem söz konusu değil. Sürekli eve gelerek beni rahatsız ediyordu. Bu yüzden tedbir talebinde bulundum. Hatta hakkımda beni tehdit ettiği için şikayetçi olduğum bir sürü davam var. Yıllarca şiddete maruz kaldım. Beni defalarca aldatmasına rağmen sabrettim. Ve geçinemeyince de iki medeni insan olarak yollarımızı ayırmaya karar verdik. Fakat beni ve ailemi tehdit etmeye devam etti. Son mesajında beni gelip öldüreceğini söylüyordu. Ben de mahkemeye başvurdum. Adalet yerini bulacak. Böyle bir karar verilmemiş olsa ne hayatımı devam ettirebilmek için çalıştığım işime gidebilir, ne de kapıdan dışarı çıkabilirdim. Bu gibi durumlarda erkekler hayatını sürdürebiliyor, ama kadınlar mağdur oluyorlar” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.