SON DAKİKA
Hava Durumu

'KOSGEB yeni aslanlar çıkaracak'

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokolle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başla

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokolle ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ başlatıldı. Mezun olan girişimciler, ‘KOSGEB Yeni Girişimci Destekleri’nden faydalanabilecek.



KOSGEB Bursa Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ve ASKON Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. ASKON Bursa Şube Başkanı Turgut, iki kurum arasında önemli bir birlikteliğin atılan imzalar ile hayata geçirildiğini söyledi.

Toplam 30 girişimcinin destekleneceği eğitimlerin devamının geleceğini belirten Turgut, şunları kaydetti: “Bize 2023’e giden yolda 30 değil onlarca yeni girişimci, onlarca yeni ihracatçı lazım. Biz ASKON Bursa Şubesi olarak bu yolda faaliyetlerimizi sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edeceğiz. 2023 vizyonunda eğitimin önemli olduğunu buradan bir kez daha belirtmek isterim. Bir yandan mesleki gelişime önem verirken bir yandan da girişimci ruha sahip bireylerin bu tarz eğitimlerle pazara girmelerinin önünü açmak lazımdır.”

30 BİN TL’LİK HİBE DESTEĞİ

KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ise proje hakkında şu bilgileri verdi: “Bugün imzalanan protokol ile 30 kişi hayallerine kavuşacak. Burada 70 saat eğitim alacak 30 kişi eksikliklerini kapatacak. Burada aldıkları eğitimlerden sonra iş planı hazırlayıp bizlerin yanına gelecekler ve erkeklerde yüzde 60 oranıyla, kadınlarda ve engellilerde yüzde 70 oranında, 30 bin TL’ye kadar hibe yani geri ödemesiz başlangıç sermayesinden yararlanacaklar. Eğer iş fikirleri biraz daha ağır bir iş makinesi veya tesisat kullanmayı öngörüyorsa bu durumda da 70 bin TL’ye kadar krediden yararlanabilecekler. Bu kredinin ilk 2 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 eşit taksitte ve 3’er aylık dönemlerde olacak. Böylece başlangıçta biz girişimcilere 100 bin TL’lik bir fırsat sunuyoruz.”

Aktağ, eğitimlerin, yetenekli bireyleri kendilerinin patronu yaptığını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.