SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Türkiye'yi örnek alıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden Kosova Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, ekonomik yönden önemli bir a

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2013 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret eden Kosova Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, ekonomik yönden önemli bir atılım yapan Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanarak Kosova’da da kalkınmanın önünü açmak istediklerini belirtti. 


Kosova ile Türkiye arasında ticari işbirliğini güçlendirmek için bir dizi temasta bulunmak üzere Bursa’ya gelen Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Başkan Yardımcısı Erol Zekeriya, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ekonomi Müdürü Rüstem Abiti, İhracat Geliştirme Başkanı Remzi Ahmeti, Priştina Ekonomi Bölgesi Başkanı Nol Buzhala ve işadamlarından oluşan 19 kişilik heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Konuklarını Heykel’deki tarihi binada ağırlayan Başkan Altepe, Bursa’nın tarihi, sosyal ve ekonomik yapısı ile Balkanlar’da hayata geçirdiklerini çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Mitroviça Belediye Başkanı Avni Kastrati, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik açıdan hızla gelişen bir ülke olduğunu belirterek, bu açıdan Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Bu maksatla işadamlarından oluşan bir heyetle Kocaeli, Bursa ve Yalova’daki sanayi kuruluşları ile birebir görüşmeler yapmak için Türkiye’ye geldiklerini dile getiren Kastrati, “Türkiye hem savaş döneminde hem savaş sonrasında her zaman Kosova’nın yanında oldu. Kosova halkı Türkiye’ye bu açıdan müteşekkirdir. Şimdi de Türkiye’de gördüğümüz hızlı kalkınmayı iş birlikleri ile Kosova’ya aktarmak istiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Kosova’nın kalkınmak için önce üreten bir ülke haline gelmesi gerektiğinin altını çizdi. Kosova’da en fazla yatırım yapan şirketlerin başında Türkiye’nin geldiğini kaydeden Başkan Altepe, “Sadece İstanbul, Bursa, Kocaeli dediğinizde Türkiye ekonomisinin yüzde 60’ına ulaşıyorsunuz. Yani Kosova’nın kalkınması için Türkiye yeter. Kalkınma için başka bir yer aramaya gerek yok. Bizim Kosova’ya bir şey almaya gitmiyoruz. Sadece oranın kalkınıp, gelişmesini istiyoruz. Bu konuda bugüne kadar oradaki yerel yönetimler ve sivil kuruluşlarla önemli çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Desteğimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.