SON DAKİKA
Hava Durumu

Köy derneği Avrupa'ya damga vurdu

2013 yılında başlayan Avrupa Birliği projesine Polonya, İtalya, Letonya, Romanya, Kıbrıs ile birlikte Türkiye'den Gedikören Köyü Kültür ve Dayanı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2015 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2015 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Köy derneği Avrupa'ya damga vurdu
2013 yılında başlayan Avrupa Birliği projesine Polonya, İtalya, Letonya, Romanya, Kıbrıs ile birlikte Türkiye'den Gedikören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği de (GÖRENDER) katıldı. Ülkelerin tarih ve kültür birikimlerini paylaşma amacıyla başlatılan projeye katılan Bursa'nın Harmancık ilçesindeki 24 kişi Avrupa'nın çeşitli şehirlerini gezme fırsatı buldu.
Proje Koordinatörü ve GÖRENDER Yöneticisi Mustafa Sarı; “Köyümüzün ve Bursa'nın yaşayan tarihi konusunda uluslararası bir çalışmaya ev sahipliği yaptık. Bu proje kapsamında köy derneği üyemiz 24 kişi yurt dışı programlarına katıldı. Gittikleri ülkelerin kültür ve tarihlerini bizim kültür ve tarihimizle mukayese etme imkanı sağladılar. Aynı zamanda üyelerimizden ilk defa yurt dışına çıkma, ilk defa uçağa binme şansı yakalayanlar oldu.” dedi.
Dernek üyeleri, projeye vermiş olduğu destek nedeniyle AB Dış İlişkilerden Sorumlu Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’yı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler. Proje sonunda, Avrupa’dan katılan proje ortakları derneğin çalışmalarından çok memnun kaldıklarını, yeni projelerde tekrar beraber olmayı çok arzu ettiklerini belirttiler.
Geçtiğimiz yıl da Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden proje ortağı yabancılar Bursa ve Harmancık'ta ağırlanmış, onlar da duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.