SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylüler isyan etti!

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU PROJESİ KAPSAMINDA, BURSA’NIN 14 KÖYÜNDEN GEÇEN OTOYOL İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI ÇIKTI. TARLALARINDAN OTOYOL GEÇEN HARMANLI, SEYRAN VE CANBAZ KÖYÜ HALKI, ACELE KAMULAŞTIRMA İSTEMEDİKLERİNİ ORHANGAZİ VE GEBZE’DEKİ GİBİ HAKLARINI İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ. (ABDULLAH ÇİBİR/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Köylüler isyan etti!
Danıştay'dan davayı kazanan ve acele kamulaştırma yapılmasını isteyen köylüler Orhangazi ve Gebze'deki haklarını istediklerini söyledi.

 

 

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, Bursa’nın 14 köyünden geçen otoyol için acele kamulaştırma kararı çıktı. Tarlalarından otoyol geçen Harmanlı, Seyran ve Canbaz Köyü halkı, acele kamulaştırma istemediklerini Orhangazi ve Gebze’deki gibi haklarını istediklerini söyledi. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında yolun geçeceği bölgelerdeki araziler için acele kamulaştırma kararının Resmi Gazete'de yayımlandı. Daha önce toplulaştırmayla ilgili kararı Danıştay'a taşıyan ve bu davayı kazanan köylüler şimdi kamulaştırmada arazilerinin değerinde satın alınmasını istiyor. Çıkan karar doğrultusunda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’daki Harmanlı, Seyran ve Canbaz Köy gibi otoyolun geçtiği arazilerde acele kamulaştırma yapılacak. Ancak arsalarından yol geçen köy sakinleri zarar edecekleri gerekçesiyle acele kamulaştırmaya karşı ayaklandı. Köylerinden yol geçmesine karşı olmadıklarını bunun Türkiye için önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Harmanlı Köyü Muhtarı Erdem Çolak, “Acele kamulaştırma değil, normal kamulaştırma istiyoruz. Acele kamulaştırma arsa sahiplerinin zarar etmesine yol açıyor. Çünkü devlet kendi yöntemiyle arsanıza değer biçiyor ve siz o parayı almak zorundasınız. İtiraz hakkınız olmuyor. Normal kamulaştırma yapılırsa, bir komisyon kurulur ve herkesin aldığı ortak karar gereği herkes hakkını alır. "Acele kamulaştırma yöntemiyle bu işlem yapılırsa değeri verilmedi" diye itiraz hakkımız olmaz ve devlete arsayı vermek zorunda kalırız” dedi.
Acele kamulaştırma istemeyen ve tarlasından otoban gecen Harmanlı Köyü sakinlerinden Recep Yurdagül ise, “Bana bu arazi dedemden kalma, yıllardır biz buradan ekmek kazanıyoruz. Şimdi bize hakkımız neyse onu versinler” diye konuştu.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.