SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylülerden 2B fiyatlarına tepki

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kumla'da köylüler, 2B arazilerinin fiyatlarına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2012 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2012 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Kumla'da köylüler, 2B arazilerinin fiyatlarına tepki gösterdi.

Daha önce Muhtarlar Derneği, Çiftçi Malları Koruma Derneği, belediye ve çeşitli kuruluşlarca yapılan toplantıda ortaya çıkan fiyatıla şu anki fiyat arasında uçurum olmasından rahatsız olan köylüler tepkilerini dile getirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, Kumla'da yaptığı açıklamada, ''Partizanlık yapmak yanlıştır. Mesele çiftçinin meselesidir. AK Parti ve CHP ilçe başkanının da konuya dahil olmasını ve köylüye destek vermesini bekliyoruz. Uygulama yanlıştır, kasıt ihtimali göz önündedir. Maksat sanki çiftçinin arazi sahibi olamamasıdır. Belediye tarafından Borusan'a satılan araziler 400 TL gibi bir bedelden görünürken, köylünün zeytinliği için daha yüksek bedel istenmesi adil değildir. Köylülerin durumu vahim; traktörü, tarlaları hacizli. Bu şartlarda köylülerden bu bedellerin istenmesi yanlış" dedi.

MHP'nin Kumla ziyareti esnasında Gemlik Mal Müdürü Arif Uçar da köylüleri bilgilendirmek için Kumla'ya geldi. Uçar, köylülere fiyatları söylemezken, 30 Ekim'e kadar net fiyatın belli olmayacağını belirtti. Taşınmazın durumuna göre fiyat belirleneceğini söyleyen Uçar, köylülere haklarından mahrum kalmamak için başvuru yapmalarını tavsiye etti.

Uçar, köylülerin ''2000 TL ödemeden dilekçelerimiz kabul olmuyor'' demeleri üzerine, "Dilekçe kanuni haktır. Başvurunuzu ödeme yapmasızın da yapabilirsiniz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.