SON DAKİKA
Hava Durumu

Krize inat Alpiş durmuyor! Dev projeler gün sayıyor

-Sercan Güler  Bursa’da inşaat sektörünün öncü firmal

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2018 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2018 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Krize inat Alpiş durmuyor!  Dev projeler gün sayıyor
-Sercan Güler 
Bursa’da inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Alpiş İnşaat’ın büyük ses getiren Alpiş Aden House ve Alpiş Hünkar Konakları’nda sona gelindi. Yıl sonunda anahtar teslimi yapılacak projeler Alpiş farkıyla öngörülen süreden 1 yıl önce tamamlandı.
Bursa Şehir Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Bursa’ya istihdam ve nitelikli konutlarla değer katmaya devam ettiklerini belirterek son projelerini değerlendirdi. Karaalp öte yandan FETÖ'cüler  ve kripto FETÖ’cüler tarafından hedef alındıklarını belirterek dik duruşlarından taviz vermeyeceklerini belirterek “Hainlerle uğraşacak vaktimiz yok” dedi.
ALPİŞ ERKEN TESLİM GELENEĞİNİ BOZMADI
Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, İstanbul Caddesi üzerinde yükselen ve büyük ses getiren Alpiş Aden House projesine geçen yıl başladıklarını belirterek şunları söyledi: “Temel atmadan bugüne kadar geçen süre 11 ay. 11 ayda imalatın yüzde 90’ını tamamladık. İki ay sonra da final yapacağız. 1 Ocak 2019’da anahtar teslim töreni ile projemize son noktayı koyacağız. Normal teslim tarihimiz 2019 yılının Aralık ayıydı, Alpiş İnşaat olarak burada da farkımızı ortaya koyarak öngörülen süreden 1 yıl önce projemizi tamamlayacağız.”
ALPİŞ İNDİRİMLERLE VATANDAŞIN YANINDA
Alpiş Aden House’nin lansmanında büyük bir satış ivmesi yakaladıklarını belirten ve ekonomimize yapılan saldırılardan sonra satışların biraz yavaşladığını söyleyen Karaalp, “Enflasyonla mücadale programından önce bir kampanya başlattık. Alpiş Aden House olarak burada farkımızı ortaya koyarak diğer firmaların yüzde 10 indirime gitmesine karşın Alpiş İnşaat olarak yüzde 15 indirim kampanyası başlattık. Kampanyamız 31 Ekim itibariyle sona erdi. Kampanya süresince projemizde yer alan dairelerin yüzde 20’sini kampanya dâhilinde satarak büyük bir işe daha imza attık. 0.99 faiz ile müşterilerimize, kredi kullandırdık. Firma özelinde de proje bittikten sonra da devam edecek şekilde, 36 ay ödeme kolaylığı sunduk.  Bankaların burada taşın altına elini koyması gerekiyor. Kredi faiz oranlarındaki bu artışın bir an önce normal seviyelere gelmesi gerekiyor. “ dedi.


ORTADOĞU VE AVRUPA’NIN GÖZDE FİRMASI
Yabancılara konut satışında büyük bir artış yaşadıklarını belirten Karaalp, “Özellikle yurt dışındaki acentalarımız vasıtasıyla ve bizzat kendimin yurt dışına yaptığı ziyaretlerle Ortadoğu ülkelerinde hem Bursa’mızı hem de Alpiş’i tanıttık. Şu anda bu emeklerimizin meyvesini yiyoruz. Hem Tuana projemizde hem de Alpiş Aden House projemizde, beklediğimizin çok daha üstünde yabancılara konut satışı gerçekleştirdik. Ortadoğu ve gurbetçi kardeşlerimiz başta olmak üzere Avrupa’da çok ciddi çalışmalarımız var.” dedi.


DÖVİZ ARTIŞI ALPİŞ’İ ETKİLEMEDİ
Türkiye’de birçok sektörün ham maddeyi dışarıdan ithal ettiğine değinen Karaalp şunları söyledi: “İnşaat sektörünün içerisinde dövize endeksli ürünlerin oranı yaklaşık yüzde 30. Doğal olarak maliyetlerimiz de arttı. Alpiş İnşaat olarak tüm projelerimizde, proje başladığı andan itibaren kullanılacak malzemeleri aldığımız için döviz kurundaki artış bizleri etkilemedi.”



 
BURSA’DA KONUT AÇIĞI VAR
Bursa’da konut sayılarında gelinen son durumu ve geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunan Karaalp, “Bursa dışarıdan nitelikli göç alan bir şehir, senede yaklaşık Bursa’nın nüfusu 100 bin artıyor. 100 bin kişiyi 4’er kişiden birer aile olarak böldüğümüzde 25 bin ailenin konut ihtiyacı doğuyor. Bursa’da yıllık ortalamada biten konut sayısı 16, 17 bin dolaylarında. Bu anlamda Bursa’da konut fazlalığından ziyade konut açığı olduğunu söyleyebilirim.”



 
KARAALP’TEN YENİ MÜJDE
Alpiş İnşaat olarak gelecek yıllarda Bursa’ya değer katacak projeler üretmeye devam edeceklerinin müjdesini veren Karaalp, “3 bin daire, hastane, otel ve ticari ünitelerden oluşan büyük bir projeye başlayacağız. Projemiz plan aşamasında. Planladığımız hiçbir projede şu ana kadar hiç geri adım atmadık. Çok büyük bir proje olduğu için projenin tamamlanması biraz daha uzun sürecek. Üretmeye, kazanmaya ve kazandırmaya devam edeceğiz. İstanbul Caddesi üzerinde olacak.” şeklinde konuştu.
“2019’DA FİYATLAR ARTACAK”
Döviz kurundaki dalgalanmanın konutların maliyet fiyatlarına yansımadığına da değinen Karaalp  “2019 yılında başlanacak projelerde yeni daire fiyatlarında minimum yüzde 20-25 oranında bir fiyat artışı oluşabilir. Doğru yerde doğru projeyi, bütçesine uygun fiyatta daireyi bulan vatandaşlarımız geri adım atmasınlar. Şu anda kredi kullanarak borçlanmak çok sağlıklı bir tercih olarak görünmüyor. Bizler gibi inşaat devi firmaların yaptığı kampanyalardan faydalanmakta büyük fayda var.” dedi.
8 BLOK 690 DAİRE
İstanbul Caddesi üzerinde daha önce tamamlanan Tuana Evleri'nin hemen yanında inşaatı devam eden 20 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Alpiş Aden House projesi 8 blokta toplam 690 adet daire ve ticari alandan meydana geliyor. 1+1, 2+1, 2,5+1, 3+1, 3,5+1, 5+1 ve 5,5+1 tipinde dairelerin yer verildiği projedeki konutların büyüklükleri ise 66 metrekare ile 344 metrekare arasında değişiyor. Alpiş Aden House projesinde yüzme havuzları, spor alanları, çocuk oyun alanları, sinema salonu, oyun salonları, kafeterya, kapalı otopark gibi alanlar bulunuyor.
ALPİŞ’TEN BURSA’DA BİR İLK 
Alpiş Hünkar Konakları projesinde lüksün algısını değiştirdiklerini ifade eden ve Bursa’da ilk defa bina kaplamasını mermerden yaptıklarını ifade eden Karaalp, “Alpiş İnşaat olarak Bursa Nilüfer’in en prestijli lokasyonlarından Odunluk ’ta hünkarlara yakışır bir projeyle lüksü ve konforu yeniden tanımladık. Türk hamamından saunaya, Fitness Center’dan ısıtmalı yüzme havuzuna kadar güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak her türlü ayrıntı Hünkar Konaklarında. Çocuk kulübü,7/24 özel güvenlik, lobi alanı ve kapalı otopark gibi ayrıcalıklar da Hünkar Konakları’nda yer alıyor.  Hüdavendigar Kent Parkı karşında konumlanan projemiz; iş merkezleri, hastaneler, AVM’ler, Helitaksi ve Atatürk Kent Ormanı gibi şehrin önemli noktalarına birkaç dakika mesafede, kentin tam merkezinde.” diye konuştu.


3 BLOK 30 ÖZEL KONUT
5 bin metrekare alan üzerine kurulu 3 blok 30 özel konuttan oluşan Hünkar Konaklarında 4,5+1(267 m2) normal daire, 5,5+1(415 m2) bahçe dubleks ve 6+1(457 m2) çatı dubleks daire seçenekleri ile yüksek standartlarda yaşam şansı sunuyor. Akıllı ev sistemine göre yapılmış geniş daireler, yüksek tavanlı konutların anahtar teslimi ise yıl sonunda gerçekleşecek.

http://sehirmedya.com/bursa-bolge/sertac-karaalp-hainlerle-ugrasacak-vaktimiz-yok/

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.