SON DAKİKA
Hava Durumu

Küfürbaz başkan!

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığı gün ilçe binasına gelen partisinin sandık

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Küfürbaz başkan!
Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi eski İlçe Başkanı İsmet Karaca, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığı gün ilçe binasına gelen partisinin sandık müşahidi vatandaşa küfür etmekten mahkûm oldu. 14. Asliye Ceza Mahkemesi, Karaca’ya aleni küfürden ceza artırımı, tahrik ve mahkemeye saygılı tutumu nedeniyle de indirim uyguladı. Mahkeme, vatandaşa küfür eden Karaca’yı 65 gün adli para cezasına çarptırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa örgütünde yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Bir biri ardına patlak veren olumsuzluklara bir halka daha eklendi. Vatandaşa hizmet etme iddiasıyla Osmangazi İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan ve son seçimlerde milletvekili adayı olmak için istifa eden İsmet Karaca, vatandaşa küfür etmekten mahkûm oldu.

ŞİKÂYETE GELDİ KÜFÜR YEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığı 10 Ağustos 2014 tarihinde Ayten Bozkaya İlköğretim Okulu’na oy kullanmaya giden Cemil Balcı, babasına 2008 nolu sandıkta sandık görevlisi olarak göründüğü gerekçesiyle oy kullandırılmaması nedeniyle itiraz dilekçesi örneği almak için CHP Osmangazi İlçe gitti. Balcı, daha önce CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Şahan’ı Genel Merkeze şikâyet etmesi ve tüm baskıya rağmen şikâyetini geri almaması nedeniyle daha sorunu bile anlatamadan Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın kendisine küfür etmesi üzerine mahkemeye başvurdu.

KÜFÜR ETMEKTEN MAHKÛM OLDU

Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dönemin CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’nın Balcı’ya küfür ettiği sabit görülürken, mahkeme 2014/689 karar numarasıyla Karaca’ya hakaretten 90 gün adli para cezası uygulanmasına hükmetti. Daha sonra Karaca’nın suçu aleni işlemesi nedeniyle ceza 1/6 oranında artırılarak 105 güne çıkarılırken, tahrik ve mahkemede saygılı tutum nedeniyle ceza 65 güne düşürüldü. Mahkeme Karaca’nın günlük 20 liradan toplamda bin 300 lira ödemesine hükmetti. Ceza 4 taksite bölünürken, mahkeme kararı 21.10.2015’te kesinleşti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.