SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulan'ın yeğeninden şok başvuru!

Mustafakemalpaşa,  Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nde 2013 yılından bu yana şehir plancısı olarak görev yapan ve Başkan Sadi Kurtul

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurtulan'ın yeğeninden şok başvuru!
Mustafakemalpaşa,  Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nde 2013 yılından bu yana şehir plancısı olarak görev yapan ve Başkan Sadi Kurtulan'ın eşinin öz yeğeni olan memurun  BİMER ve CİMER’e yaptığı şikâyetlerle çalkalanıyor.

Yeğen N.G’in yaptığı şikâyetler üzerine Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ağustos ayı başında BİMER’den yazılı sorgulama geldi. Yazıda şikâyetçinin Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın eşi tarafından akrabası olması ve belediyede görev yapması şok etkisi oluşturdu.  Görev yaptığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yaşananlarla ilgili iddialarını BİMER ve CİMER’e yazan yeğen N.G, özellikle imar uygulamalarıyla ilgili yaşananlarla ilgili ciddi iddiaları gündeme taşıdı.

Kendisinin uygun ve hukuki görmediği işlerle ilgili imza atması yönünde baskı altında tutulduğu, imza atmayınca da ötelenip mobing uygulandığı ileri süren yeğen N.G’nin şikayetleri arasında son dönemde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren düğün salonlarıyla ilgili girişimler de yer aldığı ifade ediliyor.

Kendisine baskı uyguladığını ileri sürdüğü İmar ve Şehircilik Müdürü Kadir Gökçe'nin FETÖ'den açığa alındığını ancak sonra aynı göreve devam ettiği ve sonrasında adli merciler tarafından göz altına alınarak denetimli salındığı iddialarına da şikayet dilekçesinde yer verdiği öne sürülen şikayet mektubunda, müdürün hali hazırda göreve devam ettiğine de yer verilmiş. N.G’nni şikâyet dilekçesinde bazı İmar memurlarının usule aykırı olarak yer aldıkları ve imar durumları ile ilgili işlem yaptıkları iddiası da yer alırken, bazı meclis üyelerinin de müdürlükte etkili olduğu ve tüm işlemleri kontrol altında tuttuğu ileri sürülüyor.

Bursa Valiliği’nin iddialarla ilgili BİMER’e gönderilmek üzere cevap yazısının bir an önce yazılması için Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni uyardığı ifade edilirken, iddialar nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne müfettiş görevlendirilerek soruşturma açılabileceği ifade ediliyor. Mustafakemalpaşa kamuoyunda da şikayet dilekçesi bir süredir gündemdeki yerini koruyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.