SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulmuş: 'Nereden geldiğini bilmeyenler, gideceği yönü de tayin edemezler'

Bursa’da Sultan Murad Hüdavendigar’ı anma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, nereden geldiğini bilmeyenler

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurtulmuş: 'Nereden geldiğini bilmeyenler, gideceği yönü de tayin edemezler'
Bursa’da Sultan Murad Hüdavendigar’ı anma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, nereden geldiğini bilmeyenlerin gidecekleri yönü de tayin edemeyeceklerini söyledi.

Murad Hüdavendigar Camii önünde düzenlenen Sultan Murad Hüdavendigar’ı anma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle başlayan törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Milletler tarihlerini bilmezlerse nereye doğru gittiklerini de bilmezler. Nereden geldiğini bilmeyenlerin gidecekleri yönleri tayin etmeleri mümkün değildir. Tarihin geçmiş günlerini sadece ‘neredeydi o eski günler’ demek için tarihten bahsetmeyeceğiz. Tarihteki köklerimizi iyi bir şekilde anlamaz, bu ülkeyi, bu milleti asırlardır güçlü bir şekilde ayakta tutan esas meseleyi, esas kökü göremezsek ileriye doğru gitmemizin imkanı kalmayacaktır” dedi.
Sultan Murad Hüdavendigar’ın sadelik ve tevazu içerisinde olduğunu belirten Kurtulmuş, “Buraya divanını yapıyordu. Burası Osmanlı Devleti’nin henüz cihan devleti olmamış ama hızla cihan devleti olmak için ilerleyen Osmanlı Devleti’nin merkezi. Burada bir saray hayatı, bir lüks, debdebe, şaşa yok. Zenginlik yok. Bir huzur, sadelik, tevazu içerisinde ama büyük bir iddia içerisinde dünya devleti olmanın hayali var. Buradan çok önemli dersler çıkartıyoruz. Ülkeler, milletler zenginlik içerisinde yüzdükleri zaman, debdebeli hayatlar yaşadıkları, saltanatlar, bir takım hükümranlıklar sürdükleri zaman ve bu zenginlikleri herkese gösteriş vesilesi olarak sunduklarında yükselmiyorlar. Tevazuya sahip oldukları ama bu tevazunun içerisinde ayakta tutacakları bir ruh köküne sahip oldukları zaman yükseliyorlar ve yüceliyorlar. Murad Hüdavendigar’dan bunları öğreniyoruz" diye konuştu.
Törenin ardından Osmangazi Belediyesi'nin Doburca'daki Değirmen Parkı açılışına katılan Kurtulmuş, belediyenin yaptığı hizmetlerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'ı tebrik etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.