SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuşçu Levent, kuşun zararını anlat sen!

BURULAŞ’a aldırdığı hurda vagonlar, büyük zarar eden deniz kuşu, rent a car, travel şirketi gibi attığı her adımla hem kamuyu zarara uğr

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuşçu Levent, kuşun zararını anlat sen!
BURULAŞ’a aldırdığı hurda vagonlar, büyük zarar eden deniz kuşu, rent a car, travel şirketi gibi attığı her adımla hem kamuyu zarara uğratan hem de kamuoyunda büyük tepki gören BURULAŞ eski Genel müdürü Levent Fidansoy, laf cambazlığı ile Bursa’ya verdiği zararı gözlerden kaçırmanın gayretinde.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın göreve başlamasının ardından görevden alınan eski BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, son dönemde Recep Altepe ve ekibinin sözcülüğüne soyunan Olay Medya’nın köşe yazarı İhsan Aydın’a yaptığı açıklamalarla kendini savundu. Aydın, kaleme aldığı makalede Levent Fidansoy’un kendisine mail attığını ve kuruluşun zarar etmediğini öne sürdüğünü yazdı.

Fidansoy’un gönderdiği yazıda BURULAŞ’ın faaliyetlerinin konsolidasyonu sunucunda her hangi bir zarar oluşmadığını ileri sürdü. 2011 yılına kadar zarar eden şirketin kendisi göreve geldikten sonra kar ettiğini savunan Fidansoy, iddiaların odağında olan ve 10 aylık zararı 18 milyonu bulan deniz kuşuyla ilgili açıklama yapmak yerine, BURULAŞ’ın ulaşama zam yaparak elde ettiği ciroyu anlattı.

Ulaşıma zam yaptığını gizleyip, ciro artışını başarı gibi göstermeye çalışan Fidansoy’un savunmasından Gazeteci İhsan Aydın’ın köşesine taşınan o bölüm şöyle; “BURULAŞ operasyonlarında herhangi bir zarar olmayıp, faaliyetlerin konsolidasyonu sonucu Eylül 2017 sonu itibariyle 2016 yılındaki aynı dönem cirosunu yüzde 12 artırmış ve yaklaşık yüzde 1 oranında kârı bulunmaktaydı. 2011 yılına kadar zarar eden şirket daha sonra sürekli kâr etmiş. Bu kârlar yatırımlarda Bursa’nın ülkemiz ve uluslararası alanda vizyonel projeleri dahil değerlendirilmiştir.”

AÇIKLAMALAR KARAMİZAH ÖRNEĞİ

BURULAŞ’ın tedarikçilerine tam ve gününde ödeme politikası avantajıyla ihtiyaç olan malzeme ve hizmetleri piyasa koşullarının altında temin etiğini de anlatan Fidansoy,  “Ödenmiş sermayesi 87 milyon TL olan BURULAŞ, 2010 yılından bu yana akılcı politikalarla toplam varlıklarını sermayesinin 4.3 katına çıkarmıştır. Otobüs sayısı 125’ten 385’e çıkarken, 9 gemi, 4 uçak, 24 kamyon, 51 iş makinesi, 6 tramvay, 24 metro vagonu, otobüs garajları, teknik ekipman, modernizasyon ve T-1 ve T-3 hatları envantere katılmıştır.” Açıklamalarını yapıyor. Oysa son anda fark edilen ve iptal etmek zorunda kaldığı 1.2 milyon liralık süper lüks makam aracının yanı sıra milletin paralarıyla alınan ve önüne gelene dağıttığı makam araçları, har vurup harman savrulan kaynaklarla ilgili tek bir söz söylemiyor.

Tamda bunun üzerine şu sözler kara mizah örneği olarak geliyor; ”Eski Genel Müdür Fidansoy iletisini şu satırlarla tamamladı: “Verimliliği, en az personelle çalışmayı ve her şeyden önce güvenliği prensip edinen, yüksek nitelikli çalışanları mütevazi düşünce yapısı ile sadece Türkiye değil, uluslar arası camiada örnek gösterilen, üst yönetimi sürekli danışılan örnek kuruluş olarak değerlendirilmiştir. Sayıştay denetimleri ve mali denetimlerden başarıyla geçmiş, kendisinden haksız menfaat temin etmek isteyenlere karşı her zaman dik durmuştur.”

BURULAŞ’ı zarara uğratması ve başarısızlık nedeniyle görevden alınan Levent Fidansoy’a sorularımızı yeniliyoruz:

1-) Her seferinde büyük zararlara yol açan deniz kuşu için neden bu kadar ısrar ettiniz?

2-) 1.2 yolcu ortalamasıyla 10 ayda 18 milyon lira zarar etmesine rağmen neden kuşu uçurmak için inat ettiniz?

3-) Yunuseli’ne yatırım yaparak kontrolsüz havaalanı olarak işletmeye açma imkanı varken neden iniş şeridi olarak açtınız ve kamuoyuna havaalanı olarak tanıttınız?

4-) Rent a car hangi ihtiyaç nedeniyle kuruldu ve büyük zararlara rağmen işletildi?

5-) Hurda vagonların Bursa’ya ve millete verdiği zararın rakamsal karşılığı ne kadar?

6-) Milletin kaynaklarıyla arkadaşınızın aracılığı ile 1.2 milyon liraya neden makam aracı almak istediniz?

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.