SON DAKİKA
Hava Durumu

Kutay'ın katiline 6 yıl 8 ay hapis!

Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı araçla 8 yaşındaki bir çocuğun ölümüne yol açan Mehmet Kamil Özkan, 8 yıl hapi

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kutay'ın katiline 6 yıl 8 ay hapis!
Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı araçla 8 yaşındaki bir çocuğun ölümüne yol açan Mehmet Kamil Özkan, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın eylemi bilinçli taksirle gerçekleştirdiğine dikkat çekilen kararda sanığın pişmanlığı ve iyi hali nedeniyle cezası 6 yıl 8 aya indirildi. Özkan, Yargıtay onarsa bu cezayı yatacak.

Mudanya yolu üzerinde 280 promil alkol ve 200 km hızla kullandığı araçla 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün çocuğun ölümüne yol açan Mehmet Kamil Özkan, karar için hâkim karşısına çıktı.  Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan olay Mudanya yolunda 2 yıl önce meydana geldi. 280 promil alkollü olduğu belirlenen Özkan, BMW x5 aracıyla 200 kilometre hızla giderken bir işçi ailesinin aracına fren izi dahi olmaksızın çarparak 8 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep olmuştu.

 

kutay

 

Tutuksuz olarak yargılanan Özkan son kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme Özkan’ı tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu Kutay Zengingönül’ün ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın eyleminin bilinçli taksirle yaptığı gerekçesiyle cezası TCK 22/3 maddesi gereği 1/3 artırılarak 8 yıla yükseltildi. Daha sonra pişmanlık ve iyi hali gözeten mahkeme heyeti cezayı 6 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme kararını temyiz yolu açık olmak üzere verirken,  her iki tarafından temyize gideceği bildirildi. Yargıtay’da temyiz edilecek dosya onanırsa, Özkan, 6 yıl 8 ay hapis yatacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.