SON DAKİKA
Hava Durumu

Kutlu Hafta'ya özel

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, İshakpaşa Kur'an Kursu öğreticisi Sevinç Eren tarafında

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2013 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında, İshakpaşa Kur'an Kursu öğreticisi Sevinç Eren tarafından oluşturulan, Müftülük ve Belediyenin işbirliğinde ‘Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ konulu ‘40 Hadis’ sergisi izlenime açıldı. 


Bursa İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen sergi açılışına Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri, Müftü Bayram Canbey ile din görevlileri katıldı. Müftü Bayram Canbey, İshakpaşa Kur'an Kursu öğreticisi Sevinç Eren tarafından hazırlanan ‘Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ konulu ‘40 Hadis’ sergisinin kutlu doğum haftasının ilk etkinliği olduğunu belirterek, kutlu doğum haftasının 1980’li yıllardan bu yana kutlandığını kaydetti.Arzuladığınız türden kadınları burada , Seks Numaraları ile bulabileceksiniz.
Haftanın, çeşitli etkinlik ve programlarla coşkulu kutlandığını söyleyen Canbey, "İlçemizde de geçen senelerde olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasını kutlayacağız. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Hz. Peygamber’in mübarek sözlerinden oluşan 40 Hadis sergisini açıyoruz. 40 Hadis, dini kültürümüzde ve edebiyatımızda önemli bir yer tutuyor. Hz. Peygamber, ‘ümmetimden kim kırk Hadis ezberlerse, Allah onu alimler ve fakihler arasında diriltsin’ duasında bulunmuştur. Bu duaya erişebilmek için pek çok alimler tarafından Hadisi Şerifler derlenmiştir” dedi.
ALLAH 40 YAŞINA ULAŞMIŞ OLANLARI PEYGAMBER OLARAK SEÇMİŞ
Kırk Hadis geleneğinin, dini kültür ve edebiyatta önemli bir yer tutmakta olduğunun altını çizen Müftü Canbey, “Çeşitli konularda bir çok ‘Kırk Hadis’ derlemeleri yazılmıştır. Bu hadislerle Müslüman adeta, kırk basamaklı düşünsel bir çileye davet edilir. 40 rakamı kültürümüzde önemli bir yer tutar. Allah, peygamberleri insanlar içerisinden seçerken, 40 yaşına ulaşmış olanları peygamber olarak seçmiş ve görevlendirmiştir. İnananların sayısı 40’a ulaştığında İslam’ın yayılması kabul edilmiştir” şeklinde konuştu.
40 Hadis Sergisinin, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan ‘Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ konulu Hadis kartelasından derlenmiş olan Hadislerden oluştuğunu ifade eden Canbey, “Sergimiz, İshakpaşa Kur'an Kursu öğreticimiz Sevinç Eren tarafından hazırlandı. Bu güzel çalışmaları ile Kutlu Doğum Haftamıza ayrı bir renk kattı. Bu kardeşimizin yapmış olduğu bazı çalışmalar var. Bu çalışmaları, Diyanet İşleri Başkanlığına intikal ettirildi ve çalışmaları beğenildi. Nisan ayı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığınca 2 kitabı basılacak. Sergimizin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Serginin oluşmasında emeği geçen İshakpaşa Kur'an Kursu öğreticisi Sevinç Eren’e teşekkür ediyorum. Kutlu Doğum haftası ile alakalı ilçemizde 10 gün önceden hareketlilik başladı. Bu da beni mutlu ediyor. Kutlu Doğum Haftası kapsamında farklı farklı programlar hazırlanıyor. Artık vaaz edilip dinlenilen bir ortamdan ziyade, çok farklı aktiviteler yapılıyor. Müftülüğümüz, 15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 11.30’da haftanın açılışını yapacak. Kutlu Doğum Haftası, İnegöl’de farklı programlarla icra ediliyor. Cenab-ı Hak bu programlarla Peygamberimizi daha iyi anlamayı, onun hayatını kendimize rehber edinmeyi bizlere nasip etsin” şeklinde konuştu.
Kaymakam Aziz İnci ise, 30 yıldır Kutlu Doğum Haftasının kutlandığını söyleyerek, "Yüce Peygamberimizin doğumunun yıldönümü vesilesi ile bir araya geliyoruz. Bu etkinlikler sadece camilerde yapılmıyor, dışarıda da yapılıyor. Kutlu Doğum haftasında, Peygamberimizin insanlığı aydınlatan hayatı ile sözleri anlatılıyor. Böylece bu haftanın bereketinden ve aydınlığından hepimiz yararlanıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Aziz İnci, ‘Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku’ konulu ‘40 Hadis Sergisi’ni oluşturan İshakpaşa Kur'an Kursu fahri öğreticisi Sevinç Eren’e plaket takdim etti.
Kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi, gezilerek incelenirken, açılış törenine katılanlara karanfil takdim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.