SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuyumcuyu'da yaktılar.

Bursa'da bir evden 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan hırsızların, çatıdan balkona ip sarkıtıp içeri girdikleri, kasayı 5. kattan aşa

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2015 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuyumcuyu'da yaktılar.
Bursa'da bir evden 700 bin liralık ziynet eşyası ve para çalan hırsızların, çatıdan balkona ip sarkıtıp içeri girdikleri, kasayı 5. kattan aşağı atıp, kaldıkları barakada açtıkları ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre olay, üç gün önce merkez Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi'nde meydana geldi. N.K.'nin evine girmeden bir gün önce keşif yapan şüpheliler, kapıyı tornavida ile açmak istedi. Kapının açılmaması üzerine ayrılan hırsızlar, bir gün sonra evin çatısına çıktı. Buradan 5. kata ip sarkıtan şüpheliler, balkona inip camı tornavida ile açtı. Yatak odasındaki dolapta bulunan çelik kasayı fark eden hırsızlar, bütün çabalarına rağmen kasayı açmayı başaramadı. Bunun üzerine çelik kasayı 5. kattan aşağı atan hırsızlar, Beşyol Mahallesi'ndeki barakaya gitti. Burada çelik kasayı açan şüpheliler, içerisinden çıkan 700 bin liralık ziynet eşyası ve parayı aldı.
ALTINLARI KUYUMCUYA SATMIŞ
Firarda olan bir kişi, ziynet eşyalarını merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi'ndeki bir kuyumcuya götürdü. Bütün ziynet eşyalarını kuyumcuya bırakan şüpheli, 20 bin lirayı alıp, geriye kalan parayı da bir gün sonra almak şartıyla anlaştı. N.K.'nin haber vermesiyle harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin altınları bir kuyumcuya sattığı bilgisine ulaştı. Kuyumcuya operasyon düzenleyen ekipler, çalınan ziynet eşyalarını buldu.
HASTA BABASINI ZİYARET EDERKEN GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan şüphelilerden Alkan Ş.'nin (29) babasının hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Alkan Ş., hasta olan babasını ziyarete gelirken, ekipler tarafından gözaltına alındı. Alkan Ş.'nin ifadesi doğrultusunda Ömer Faruk D.'nin (20) Çekirge'de bir otelde kaldığı belirlendi. Otelin çevresinin sarılması üzerine, Ömer Faruk D., otel odasının penceresinden atlayarak iki kolunu kırdı. Altınları bulunan N.K., ise polis ekiplerine teşekkür etti.
Emniyetteki ifadelerinin ardından 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Firarda olan 2 diğer şüphelinin de yakalanmasına çalışılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.