SON DAKİKA
Hava Durumu

Lodos 25 kişiyi hastanelik etti!

Bursa'da dün geceden itibaren etkisini gösteren lodos, 25 kişiyi hastanelik etti. 112 Acil Servis ekipleri sobadan sızan gazdan zehirlenen kişileri

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2012 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2012 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Lodos 25 kişiyi hastanelik etti!
Bursa'da dün geceden itibaren etkisini gösteren lodos, 25 kişiyi hastanelik etti. 112 Acil Servis ekipleri sobadan sızan gazdan zehirlenen kişilerin kurtarılması için seferber olurken, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise vatandaşların hayati önem arz eden lodos hususunda, dikkatli olmaları için uyardı. 

Bursa'da dün geceden itibaren etkisini gösteren lodos bir çok kişiyi hastanelik etti. Evlerin çatılarını uçuran lodos çok sayıda işyeri ve araçlarda da maddi zarara yol açtı. Lodosun etkisiyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenenler için 112 Acil Servis ekipleri seferber oldu. Son 12 saat içinde 25 kişi zehirlenme sebebiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, lodosa en fazla maruz kalan illerin başında Bursa'nın geldiğini ifade ederek, vatandaşların bu hususta dikkatli olmalarını istedi. Lodoslu günlerde mümkünse sobaların yakılmamasını ve menfezlerin açık tutulmasını isteyen Müdür Akan, "Özellikle kış mevsiminde bu husus büyük önem arz ediyor. Acil durumda ya da zehirlenme şüphesinde hemen 112' Acil Servis ekiplerinden yardım istesinler" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.