SON DAKİKA
Hava Durumu

LÖSEV'li çocuklar ipek çekimini öğrendi

LÖSEMİ TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLAR, YARI YIL TATİLİNİ DE FIRSAT BİLEREK ÇIKTIKLARI BURSA TURUNDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN İPEKÇİLİK MERKEZİNDE FARKLI BİR MESLEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
LÖSEV'li çocuklar ipek çekimini öğrendi
Lösemi tedavisi gören çocuklar, yarı yıl tatilini de fırsat bilerek çıktıkları Bursa turunda Büyükşehir Belediyesi'nin İpekçilik Merkezinde farklı bir mesleğin inceliklerini öğrendiler.
 

 

Lösev Bursa Şubesi'nin kan kanseri tedavisi gören 15 kişilik ilk ve orta okul öğrenci grubu şehir turu yaptı. Yarı yıl tatilinin son gününde öğrenciler, Umurbey Mahallesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İpek Tasarım ve Dokuma Atölyesini ziyaret ettiler. Kozadan nasıl ipek ipliği elde edildiğini detaylı bir şekilde numune düzenekte bizzat tecrübe ederek öğrenen çocuklar, dokuma ve halı tezgahlarını da inceleyerek meşhur Bursa kumaşının özelliklerinin nereden geldiğini dinlediler. İpekyolu üzerindeki en önemli ticaret merkezi olan Bursa'nın tarihte binlerce kişinin kullandığı desenleri ve parlakları ile meşhur kumaşları asırlardır ürettiğini belirten yetkililer, çocukların sorularını da tek tek cevapladılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.