SON DAKİKA
Hava Durumu

Magandaya müebbet hapis istemi

Köy düğününde havaya ateş ederek bir genç kızın ölümüne ve babaannesinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen magandaya müebbet hapis

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2015 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2015 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Magandaya müebbet hapis istemi
Köy düğününde havaya ateş ederek bir genç kızın ölümüne ve babaannesinin yaralanmasına sebebiyet verdiği iddia edilen magandaya müebbet hapis cezası isteniyor.
Edinilen bilgiye göre olay, 16 Ağustos’ta merkez Osmangazi ilçesine bağlı Karabalçık köyünde muhtarın oğlunun düğününde meydana geldi. Demirtaş Mahallesi’ndeki kına eğlencesinden dönen konvoyla köye tavuk almaya gelen Hasene Sevinç (54) ile 16 yaşındaki torunu Beyza Özer, evin önünde atılan maganda kurşunuyla vuruldu. Yaşlı kadın, 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilirken, Beyza Özer hayatını kaybetti.Olayın ardından adliyeye sevk edilen A.Ü. tutuklandı. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan A.Ü.’nün davası Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. A.Ü. hakkında müebbet hapis cezası isteniliyor.Özer ailesinin avukatı Nalan Soysal, “Türk Ceza Kanununda 21. maddenin gerekçesinde, düğünlerde açılan ateş sonucu yaşanan ölümlerdeki manevi unsur, muhtemel kast olarak örneklendirilmiştir. Savcılıkça maktul Beyza Özer’in ölümüyle ilgili şüpheli A.Ü. hakkında olası kast ile adam öldürmeden dava açılmıştır. Yargılanma aşamasına henüz başlanmamıştır. Yargılamanın adil ve mağduriyeti giderici mahiyette neticeleneceğine inancımız sonsuzdur” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.