SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mahallemizde uyuşturucu ve fuhuş istemiyoruz'

Osmangazi’ye bağlı Elmasbahçeler Mahallesi’nde yaşayan bir kadının uyuşturucu sattığı ve fuhuş yaptığı iddiası mahalleliyi ayaklandı

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Mahallemizde uyuşturucu ve fuhuş istemiyoruz'
Osmangazi’ye bağlı Elmasbahçeler Mahallesi’nde yaşayan bir kadının uyuşturucu sattığı ve fuhuş yaptığı iddiası mahalleliyi ayaklandırdı. Uyuşturucu sattığı ve fuhuş yaptığı öne sürülen kadını darp eden mahalleli, kadının mahalleden çıkarılmasını istedi. Saatler süren gerilin AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in müdahalesiyle sakinleşti.

Osmangazi’ye bağlı Elmasbahçeler Mahallesi Zafer Sokakta meydana gelen olayda, uyuşturucu sattıkları ve fuhuş yaptıkları ileri sürülen biri kadın iki kişi mahalleyi ayağa kaldırdı. İddiaya göre uyuşturucu sattığı öne sürülen H.Ç. (43) isimli kadın ve yanındaki S.G. (30) isimli erkek,  bir grup mahalleli ile tartışmaya başladı.

MAHALLELİ DARP ETTİ

Tartışmayla birlikte mahalleli bölgeye toplanırken, vatandaşlar kadın ve yanındaki erkeği darp etmeye başladı. Mahallelinin elinden linç edilmek üzereyken kurtulan H.Ç. ve S.G. kadına ait apartmanın ikinci katındaki eve girerek kapıyı kilitledi. Bunun üzerine kadına ait evin önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik mahalleli fuhuş yaptığı ve uyuşturucu sattığı ileri sürülen kadının evini taşladı.

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Mahallede kalabalığın artması ve öfkeli kalabalığın geriliminin her geçen dakika yükselirken, emniyet güçleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kadının yaşadığı apartman ablukaya alındı. Polisin tüm müdahalesine rağmen kalabalık dağılmamakta ısrar ederken, vatandaşları ikna etmek için güvenlik güçleri uzun süre çaba harcadı. Mahalleli, kadının mahalleden çıkarılmasını ve bir daha geri dönmemesini istedi.

ÖZEN OLAY YERİNE GELDİ

Olaylar devam ederken AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ve Bursa Emniyet Müdür Vekili Cahit Şahin de mahalleye gelerek kalabalıkla görüştü. İkilinin görüşmesinin ardından mahalleli ikna edildi. İkna çabalarının sonuç vermesinin ardından kalabalık dağıldı. Geniş güvenlik önlemleri alınan apartmandan, kavgada yaralanan H.Ç. ile S.G. polisin yoğun güvenlik önlemleri altında evden çıkarılarak, ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

RECEP GÜVEN: “MAHALLENİN HUZURUNU BOZUYOR”

Öte yandan kendisi de aynı mahallede oturan ve olaylara müdahale eden kamuoyu araştırma şirketi sahibi Recep Güven de mahallede bu tür olaylar istemediklerini söyledi.  Olaylar sırasında oldukça öfkeli olduğu gözlenen Güven, “ Bu kadın 3 senedir burada oturuyor fuhuş yapıyor ve uyuşturucu satıyor. Babasının üzerine bir ev almış ve koskoca mahallenin huzurunu kaçırdı bu kadın. Bu mahallede onlarca polis arkadaşımız ev tuttu oturuyor. Onlar dahi şikâyetçiler. Ev babasının üzerine olduğu için mahalleden çıkartamıyoruz. Bu kadın 20 gün önce ceza evinden çıktı. Daha önce bizim çocuklarımız gece 3’de 4’te mahallede rahat rahat gezerken bu gün çocuklarımızı 12’de sokağa salamıyoruz. Niye çıkartamıyoruz çünkü hap almaya, uyuşturucu almaya geliyorlar. Geçen gece ben 1.30’da misafirimi uğurlayamadım. 2 taksi durdu 5-6 uyuşturucu satıcısı. Ya burası Bursa’nın merkezi.  Bu gün yine bir uyuşturucu satıcısı ile gelmiş esnafı tehdit etmiş bizde bütün mahalle sakinleri olarak toplandık bu kadını istemiyoruz. Devletin yetkilileri bunu çözsün istiyoruz bütün meselemiz bu.  Mahallemizde uyuşturucu ve fuhuş yapılmasını istemiyoruz. 1 aile binlerce ailenin huzurunu bozuyor. Bursa’nın en temiz en ahlaklı mahallelerinden biridir burası. Bu ahlaksızlık yeter” dedi.

KADIN CEZA EVİNDEN YENİ ÇIKMIŞ!

Öte yandan iddiaların odağındaki kadının ceza evinden kısa bir süre önce çıktığı ve bir çok sabıkası olduğu öğrenildi. Kadının Elmasbahçeler Mahallesi’nde oturduğu evin babası tarafından üç yıl önce alındığı ifade edilirken, olayların ardından ev sahibi babanın evin satışı için vekalet verdiği de bildirildi. Daha önce kadının evinin kurşunlandığı da ileri sürüldü.  Polis olaylarla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

(Alpaslan YILDIZ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.