SON DAKİKA
Hava Durumu

Mahfel'e erteleme

 Bursa’nın simgelerinden Özel İdare bünyesindeki Mahfel Çay Bahçesi'nin satışı gerçekleşemedi. Mahfel, 15 gün sonra yeniden satışa sunu

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa’nın simgelerinden Özel İdare bünyesindeki Mahfel Çay Bahçesi'nin satışı gerçekleşemedi. Mahfel, 15 gün sonra yeniden satışa sunulacak. 


Merkez Yıldırım ilçesi Setbaşı Caddesi üzerinde olan ve Bursa’nın en değerli taşınmazları arasında bulunan Mahfel Çay Bahçesi ve otoparkı için Bursa İl Özel İdaresi Encümeni toplandı. İçişleri Bakanlığı'nın özel oluru ile kararlaştırılan Mahfel'in satışı, 7 milyon 800 bin TL bedel üzerinden kapalı teklif artırma yöntemiyle yapıldı. Bursa Ticaret Borsası ile birlikte 4 kişinin dosya aldığı ihaleye yalnızca Tombaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tombaş katıldı.
1 MİLYON 350 BİN TL TEKLİF VERİLDİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik Başkanlığı'nda toplanan encümenin açtığı ihaleye 4 kişinin katılması bekleniyordu ancak ihaleye sadece Ali Tombaş katıldı. 7 milyon 800 bin TL bedel üzerinden yapılan ihaleye katılan Tombaş, mevcut bedelin yüksek olduğunu söyleyerek Mahfel için 1 milyon 350 bin TL teklif verdi. 987 metrekarelik alana sahip olan Mahfel için 1 milyon 350 bin TL teklif verilmesi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik’i de şaşırttı. Çelik, “Ali bey herhalde bir yanlış anlaşılma olmuş. Teklifi 7 milyon 800 bin TL üzerinden açacaktık. Ancak sizin teklifiniz bunun çok altında” dedi.
Bunun üzerine Tombaş, “Mevcut bedeli çok yüksek. Ben bu kadar teklif edebilirim” dedi. Bunun üzerine ihale yaklaşık bedelin altında olduğu için iptal edildi. İhalenin ardından açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, şaşırtan bir sonuç çıktığını belirterek, "4 kişinin dosya aldığını biliyordum yalnızca bir şirket ihaleye katıldı. Beklediğimiz rakamı bulamadık. İhale gerçekleşmedi. Kamu ihale yasasına göre 15 gün içinde tekrar yeni ihaleye çıkmamız gerekiyor. Tekrar ihaleye çıkma düşüncesindeyiz. Yasalara uymak zorundayız. Bugün beklediğimiz satış gerçekleşmedi" diye konuştu.

BBP’DEN TEPKİ
Mahfel ihalesi öncesinde toplanan Büyük Birik Partisi üyeleri, Mahfel’in satışını protesto etti. Tarihi ve kültürel mirasın basit gerekçelerle satışa çıkarılmasının doğru bir karar olmadığının altını çizen Büyük Birlik Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Fevzi Arda, Mahfel’e belediyelerin sahip çıkmasını istedi. 2.5 liraya çay içmek istemediklerini, 50 kuruşa Mahfel’de çay içmek istediklerini belirten Arda, “Buranın her ne kadar tarihi ve doğal yapısı korunacak deseler de, burası en yakın zamanda bozulacaktır. Mahfel ile ilgili mahkemeler varken buranın satışa çıkarılması manidardır” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.