SON DAKİKA
Hava Durumu

Marmara bölgesi için tehlike çanları çalıyor (mu?)

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2013 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Marmara bölgesi için tehlike çanları çalıyor (mu?)
Türkiye'nin gerilme haritasını ilk Bursa'da açıklayan uzmanlar, ülke genelinde kurulan 146 izleme istasyonundan aldığı verilere göre Türkiye'nin alarm verdiğine dikkat çekti. Yıkımın en büyük adresi Kuzey Anadolu fay hattını bünyesinde barındıran Marmara bölgesi için tehlike çanlarının çalmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Marmara'nın büyük bir kısmını haritadan silebilecek depremin çok yakın olduğunu söyledi.
Depremle ilgili araştırmalarına bir yenisini daha ekleyen İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ile Bursa Ovası'ndan geçen fay hattını belirleyen Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Türkiye'nin gerilme haritasını Bursa'da açıkladı. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümünde GPS sisteminden çıkan sonuçları ilk kez açıkladıklarını belirten Kutoğlu, Kuzey Anadolu fay hattında ciddi bir gerilme olduğunu söyledi.
Türkiye'de kurulan 146 deprem izleme istasyonundan alınan verilerle 7-24 Türkiye'deki yer hareketlerini incelediklerini ifade eden Kutoğlu, verilere göre ülkenin tamamının risk haritası içinde olduğunu vurguladı. Yüzyılın felaketi 1855 Bursa depreminin tekrarı bir deprem olacağını ileri süren Kutoğlu, "Marmara Denizi'ni içine alan Kuzey Anadolu fay hattının tamamında bir yükselme var. Her an her yerde deprem olabilir. Özellikle Tekirdağ havzasında 1776 yılından bu yana gerilim birikimi var. Bu birikme, bize yıkımının büyük olacağını gösteriyor. Büyük Marmara depreminde Bursa büyük zarar görecek. Yöneticilerin bir an vvel harekete geçmesi lazım" dedi.
Bursa'da 1855 yılında yaşanan yıkıcı depremin yer bilimlerine göre tekrarlanacağını kaydeden Kutoğlu, büyük depremin giderek yaklaştığını söyledi. Bursa ovasının da ciddi risk taşıdığını belirten Kutoğlu, Bursa'yı zorlayacak bir fay hattının kendini göstereceğine işaret etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.