SON DAKİKA
Hava Durumu

Marmarabirlik Ar-Ge şirketi kuracak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, satışları artırmak ve ortaklara daha fazl

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Marmarabirlik Ar-Ge şirketi kuracak
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, satışları artırmak ve ortaklara daha fazla kazanç sağlamak amacıyla, Marmarabirlik bünyesinde, akredite laboratuvara sahip bir Ar-Ge şirketi kurulacağını belirtti.






Asa, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki kurumsal firmaların Ar-Ge yatırımları sayesinde büyüdüğüne işaret ederek, hızla değişen tüketici beklentilerini karşılamanın, ancak Ar-Ge faaliyetleriyle mümkün olabileceğini bildirdi.

Marmarabirlik'in son yıllarda tüketici alışkanlıklarını yeniden gözden geçirdiğini ifade eden Asa, şunları kaydetti:

"Ülke genelinde sofralık zeytin tüketimi arttıkça, tüketici tercihlerinin de değiştiğini görmekteyiz. Uzun yıllar tek tip siyah salamura zeytin üretimi yaparak faaliyet gösteren Marmarabirlik, 2010'da kurulan Ar-Ge departmanının çalışmaları neticesinde, yüzde 2,5 tuz oranına sahip gold, kuru sele ve soslu yeşil zeytin ile zeytinli çikolata gibi yeni ürünleri ürün gamına eklemiştir. Aynı zamanda bu süreçte Marmarabirlik ürün çeşitleri arasına yeşil zeytin türevleri de eklenmiştir. Bu durum, hem satışlarımıza hem de marka imajımıza olumlu katkı sağlamış, Marmarabirlik'in satış miktarı, 2015 yılında 37 bin tonlara çıkmıştır. Bu bağlamda 20 Nisan 2016'da yapılan genel kurulda, Marmarabirlik bünyesinde bir Ar-Ge şirketi kurulmasına karar verilmiştir."

Ar-Ge şirketinin, özellikle çocuklara ve gençlere zeytin tüketme alışkanlığı kazandırmak amacıyla çalışmalar yapacağını ve uzun vadede ülke genelinde kişi başı zeytin tüketiminin artırılmasına katkı sağlayacağını belirten Asa, şirket bünyesinde kısa sürede doğru analizleri yapmak üzere akredite bir laboratuvar da kurulacağını bildirdi.

Asa, gerekli hazırlıklara başladıklarını, Ar-Ge şirketini KOSGEB'in hibe desteğiyle kurmayı planladıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.