SON DAKİKA
Hava Durumu

Maşallah 'Bakan' gibi muhtar

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2011 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2011 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Maşallah 'Bakan' gibi muhtar
Bursa'nın Gürsu ilçesine bağlı 300 yılık geçmişe sahip Adaköy'ün 16 yıllık muhtarı Abbas Erdem, alt yapı ve asfaltlama çalışmalarının ardından köye doğalgaz getirtmek için kolları sıvadı.
Gürsu Ovası'nda önemli armut üretim potansiyelinin bulunduğu Adaköy, 2012 yılında doğalgaz sıcaklığına kavuşuyor. 4 seçimdir muhtarlık yapan ve köyün dünyaya tanıtılması için çalışan muhtar Abbas Erdem, belediye ve il özel idarelere yaptığı girişimler sonucu köydeki asfalt ve alt yapı sorunlarını büyük ölçüde tamamladı. Daha önce Japonları köyünde ağırlayan ve Deveci armudunu tanıtan Erdem, 300 yıllık geçmişe sahip Adaköy'ü doğalgaz ile tanıştırmak için çalışma başlattı. Doğalgaz konusunda başvuruları yaptıklarını kaydeden Erdem, "Köyümüzün 300 Holiganbet yıllık macerası var. Asfalt ve kanalizasyon sıkıntılarımız bitti. Alt yapıda büyük ölçüde sıkıntılarımızı aştık. Şimdi de hedefimizde doğalgazı köye getirmek var. Bu konuda başvurumuzu Bursagaz'a yaptık. 2012'de gaz getirmeyi istiyoruz. Muhtarlıkta 16. Senemde. Bu dönemimde köye doğalgaz getirmek istiyorum" dedi.
Deveci armudunun hasadının başladığını belirten Erdem, değerli olan ve uzun emekler neticesinde verim alınan armudun korunması için jandarma ekiplerinin çalıştığını söyledi. Erdem, "Armudumuz çok değerli olduğu için hırsızlar tarlalarımızda cirit atıyordu. Şimdi hırsız belasından da kurtulduk. Jandarma ekiplerimiz tarlalarda denetimlerini aralıksız sürdürüyor" diye konuştu.
Erdem, 540 haneli ve bin 800 kişilik nüfusa sahip Adaköy'ün internet sayfasındaki sayfasında da sürekli takip edildiğini de sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.