SON DAKİKA
Hava Durumu

Matlı: 'Nefes kredisi müjdesini bekliyoruz'

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Hazine ve

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2018 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2018 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Matlı: 'Nefes kredisi müjdesini bekliyoruz'
Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın TOBB ile birlikte, artan finansman maliyetlerini düşürmek için yeni bir nefes kredisi çalışması içerisinde olduğunu söyledi.
Açıklanan ekonomik programın hedefleri ve alınan önlemlerin başarısı için iş dünyasının azimle destek olmaya devam edeceğini ifade eden Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, “Son dönemde karşılaştığımız finansal zorlukları milletimizle dayanışma içinde aşacağız” dedi. Matlı, son ekonomik gelişmelerin ve artan döviz kurunun reel sektör üzerinde baskı oluşturduğunu, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile diğer ilgili kurumların gerekli önlemleri almış olmasına rağmen kredi faiz oranlarının yükseldiğini ifade etti.
“TÜM BANKALARIN KATILIM GÖSTERECEĞİNE İNANIYORUZ”
Matlı, yükselen faizden dolayı üyelerinin finans maliyetlerini bir nebze düşürmek için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın TOBB ile yaptığı girişimler ve bankalar ile son aşamaya gelen görüşmelerde yeni bir nefes kredisi çalışmaların yakında şekillenmesini beklediklerini söyleyerek üyelerin yeni çıkacak üçüncü faz nefes kredisi başvurusu için hazırlıklı olmalarını da sözlerine ekledi. Matlı, konuyla ilgili müjdeli haberin verilmesini beklediklerini dile getirdi. Daha önceki nefes kredisi uygulamalarında kamu bankalarının katılımının ağırlık gösterdiğini belirten Matlı, yaşanan finansal sorunların aşılması adına tüm bankaların üçüncü faz nefes kredisi uygulamasına katılım göstereceklerine inandıklarını belirtti. İlk olarak 2016'da uygulamaya konulan nefes kredisi ile piyasaya 5 milyar lira, 2018'in başında da 7 milyar 500 milyon lira düşük faizli kredi imkânı sunulmuştu. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.