SON DAKİKA
Hava Durumu

MAZLUMDER'den toplu istifa

Barış sürecinin sona ermesinden hükümeti sorumlu tutan, YPG’lilerin cenazelerine sahip çıkarken şehit asker ve polisleri adeta yok say

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2015 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MAZLUMDER'den toplu istifa
Barış sürecinin sona ermesinden hükümeti sorumlu tutan, YPG’lilerin cenazelerine sahip çıkarken şehit asker ve polisleri adeta yok sayan MAZLUMDER Bursa Şubesinde bugün toplu istifalar yaşandı.
MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal’ın açıklamaları ve MAZLUMDER Bursa Şubesi Başkanı Fatma Özkaya Çiftçi 'nin sosyal medya paylaşımlarına gösterilen tepki üyelerin toplu istifasına dönüştü. Çiftçi’nin Suruç’taki bombalı eylemde ölen HDP'nin Bursa milletvekili adayı olan Metin Kılıç’ın HDP Parti Meclisi üyesi olan eşi Ferdane Kılıç ile oğlu Nartan Kılıç'ın PKK bayraklarının da yer aldığı cenazesine katılması ve şehit polislere dair hiçbir açıklamada bulunmaması tartışmaları başlatmıştı. Barış sürecinin sona ermesinden adeta hükümeti sorumlu tutması, an açıklamalarına gösterilen tepkiler, toplu istifaya dönüştü. Açıklamalar ve eylemlerde sınır ötesi operasyonda öldürülen YPG’lilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi mücadelesi veren MAZLUMDER yönetiminin, şehit asker ve polislere sahip çıkmaması üyelerin tepkisine yol açtı ve toplu istifalar yaşanmaya başladı. Bursa Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu’nun MAZLUMDER’e dair tespit ve yorumu adeta eyleme dönüştü. MAZLUMDER’in kurucu başkanı da olan Kültür AŞ Genel Müdürü Rıfat Bakan ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül de üyelikten istifa ettiğini açıkladı.
ASAROĞLU’NDAN İSTİFA ÇAĞRISI
Bursa Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu’nun MAZLUMDER’e dair tespit ve yorumu adeta eyleme dönüştü. Asaroğlu, sosyal medya üzerinden şu paylaşımlarda bulunmuştu: “MAZLUMDER yayınladığı ahmakça bildiri ile terörün sorumlusu olarak PKK’yı değil Türkiye’yi hedef gösteriyor. Silah bırakmamakta direnen Stalinist örgüt anlaşılan o ki Türkiye Hükümetinden daha değerli. MAZLUMDER üyesi tüm aklı başında kardeşleri dernek üyeliğinden istifa etmeye ve bu abdestli PKK’lılarla işbirliği görüntüsünden sıyrılmaya davet ediyorum.”  ve “Bursa MAZLUMDER yönetiminde olan arkadaşlara sesleniyorum: Kendinize gelin!!!! O derneği Stalinist PKK’ya yancılık yapmak için kullanmanız, derneğin kuruluş amacına ve 28 Şubat'ta ki çizgisine ihanettir. Yönetimi hile ile ele geçiren mevcut başkan Fatma Özkaya Çiftci 'nin paylaşımları utanç vericidir. Vakit kaybetmeden istifa etmelidir.”
AKLISELİM GALİP GELDİ!
MAZLUMDER üyeleri toplu istifalarını bugün sosyal medya hesaplarından duyurdu. “Gelinen son noktada ortaya çıkan fikir ayrılıklarından dolayı, yıllardır gönül birlikteliği yaptığımız MAZLUMDER den topluca istifa ediyoruz.” Açıklamasının altında imzası bulunan isimler ise şöyle:

rıfat bakan ist

 

 

 

 

Abdulkadir Bravo

Abdullah Yazıcıoğlu

Ali Gülbay

Ali Eski

Baki Süha Banaz

Burak Kılınç

Cumali Birdal

Abubekir Akdağ

Fuat Karadoğan

Enver Öztürk

Erdinc Omer

Güven Taşkıran

Gökhan Yünkül

Habibe Bakan

Halil Asa

Halil Atalay

Halil Gündüz

Hamza Aktı

Harun Kaya

Hasan Ali Yilmaz

Hasan Hüseyin Sarı

Hasan Konuk

Hasan Şahintürk

Halil İbrahim Özgeriş

Haydar Cerrah

Hüseyin Özkan

İlhan İşci

İdris Şimşek

İbrahim İbrahim Güney

Ilyas Kanak

İsmail Bayrak

Kadir Oruç

Kemal Çay

Kamuran Kiraz

Mehmet Diğrenci

Mehmet Erman

Mehmet Altınar

Mehmet Sevindik

Metin Altepe

Mustafa Koçer

Mustafa Savaş

Nurettin Torun

Nurettin Erkam Turgut

Nurettin Şimşek

Necati Zengin

Osman Nuri Baykul

Rıfat Bakan

Salih Çeker

Samet Aktan

Sami Özbağkıran

Şenol Alagün

Tevfik Imrekoğlu

Uğraş Kenar

Veli Yürekli

Veysel Aşkın

Zafer Akman Akman

Zikri Bayram

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.