SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil'den 'Önlenebilir Tıbbi Hatalar' Workshopu

 Özel Medicabil Hastanesi bünyesinde faaliyette bulunan Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü tarafından, “Önlenebilir Tıbbi Hatalar” konulu w

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Medicabil'den 'Önlenebilir Tıbbi Hatalar' Workshopu
 Özel Medicabil Hastanesi bünyesinde faaliyette bulunan Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü tarafından, “Önlenebilir Tıbbi Hatalar” konulu workshop düzenlendi.

Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü tarafından düzenlenen “Önlenebilir Tıbbi Hatalar” konulu workshopa; Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan, Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık/Kalite AkreditasyonKoordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, Özel Medicabil Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Oya Kutlay’ın yanı sıra hastane çalışanları ile diğer ilgililer katıldı.

Programın açılışında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yalın Sağlık/Kalite AkreditasyonKoordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Enstitü olarak yılda 2 kez etkinlik yapıyoruz. Bir tanesi kongre niteliğinde, diğeri ise workshop ya da sempozyum niteliğinde. Dolayısıyla bu yılın kongresini Mart ayında gerçekleştirmiştik. Bu sefer de güz periyodunda workshop etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah her yıl bu salonda bunları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.Prof. Dr. Yılmazlar, etkinlik aracılığıyla, katılımcılara, hem yalın araçlarınınne olduğunu hem de nasıl kullanıldığının anlatıldığını belirtti.

Yalın yaklaşımı benimseyebilmenin temel prensiplerinden birisinin, problemleri sahada görebilmek ve o problemlereçözüm üretmek olduğunu söyleyen Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Başkanı Duygu Soydan, “Yalın sağlık uygulamalarının ülkemizdeki ilk uygulayıcıları olmaktan gurur duyuyoruz”  dedi. Etkinliğin, hem kişilere hem de Özel Medicabil Hastanesi’ne yalın yaklaşım konusunda önemli katkılar sağlayacağını belirten Duygu Soydan, “Her yıl bu etkinliklerimize devam edeceğiz. Umarım hepimiz için faydalı oluyordur ve olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. Soydan, daha sonra geçmişten günümüze kadar Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İki ayrı canlı sağlık senaryosu gerçekleştirildi

Yapılan açılış konuşmalarının ardından workshopta, Özel Medicabil Hastanesi çalışanlarının oluşturduğu iki ayrı ekip tarafından “Ah Bu Enfeksiyon !” ile “Ah !” konulu canlı senaryo gösterisi yapıldı. Ardından, gösterim sırasında tespit edilen hata, israf ve eksiklikler, moderatörlereşliğinde“Yalın Araçlarla Çözüm Teknikleri” ile workshopta ele alınarak, çözümler üretildi ve süreç iyileştirilmesi alıştırmaları yapıldı.(bülten)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.