SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehdici hakim için rapor oyunları

Yazdığı kararda terörist Gülen’i “mehdi” ilan eden hâkim İlhan Karagöz’ün, ihanet girişiminden 8 gün önce Dörtçelik Akıl ve Ruh S

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mehdici hakim için rapor oyunları
Yazdığı kararda terörist Gülen’i “mehdi” ilan eden hâkim İlhan Karagöz’ün, ihanet girişiminden 8 gün önce Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’ne yatırılarak “Akıl sağlığı yerinde değil” raporu alınmak istendiği ortaya çıktı. Tezgâhı, darbe girişiminin yaşanması bozdu ve girişimden 6 gün sonra Karagöz emniyet güçlerince alındı.  

 

Türkiye’yi işgale yönelik darbe girişimi öncesi askeri darbeyi kışkırtan kararı ile gündeme gelen eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi İlhan Karagöz’le ilgili yürütülen soruşturma tamamlanırken, Karagöz’ü darbe sürecinde korumaya yönelik atılan adımlar da bir bir deşifre oluyor. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. Darbe girişiminden 11 gün önce verdiği skandal ara kararda TSK'yı hükümete yönelik darbeye çağıran Hâkim Karagöz'ün FETÖ'nün 'Uyuyan hücre'lerinden biri olduğu vurgulandı.

PSİKİYATRİ SERVİSİNE AŞKIN YATIRDI

Hain darbe girişiminden sadece 8 gün önce 7 Temmuz 2016 tarihinde Yüksek İhtisas Eğitim Hastanesi’nin Görükle’deki Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Ek Binası’na getirilen FETÖ’cü hâkim İlhan Karagöz, nöbetçi Dr. Sinem Duran’ın tüm itirazlarına rağmen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüsten Aşkın’ın talimatıyla yatırıldığı öne sürüldü. Doktorun olumsuz görüşüne rağmen yapılan yatış işlemi belgesine ilgili doktorun bu durumu şerh düştüğü de ileri sürüldü.

“TÜRKİYE BUGÜNLERDE KARIŞACAK”

Verdiği kararlarda askeri darbeye kışkırtan tutuklu hâkim İlhan Karagöz’ün darbe öncesinde iddiaya göre hastanedekilere “Bu günlerde Türkiye karışacak” dediği de iddia ediliyor. Yine hastanelerde prosedür gereği belli bir saatte televizyonlar kapanmasına rağmen 15 Temmuz gecesi Karagöz’ün hastanedeki televizyonların kapatılmasını protesto ettiği ve tekrar açılması için mücadele verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

AMAÇ HEYET RAPORU ALMAKTI

FETÖ’nün “uyuyan hücresi” olarak gösterilen ve darbe öncesi aldığı karar ve terörist Gülen’i  “Mehdi” ilan etmesiyle tanınan hâkim İlhan Karagöz’ün Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Ek Binası’na yatırılmasıyla ilgili yok bir iddia da gündeme geldi. İddiaya göre Karagöz, burada 21 gün yattıktan sonra heyete sokularak “Aklı dengesi yerinde değildir” raporu verilerek cezai ehliyet sahip olmadığı belgelenerek yargılanmaktan kurutulacaktı.

DARBE GİRİŞİMİ İLE TEZGÂH BOZULDU

7 Temmuz 2016’da yatırılan Karagöz, darbe girişiminin ardından 21 Temmuz’da emniyet güçleri tarafından hastaneden alındı. Tutuklanan Karagöz, Bursa Cezaevi’ne gönderildi. Karagöz, sadece 7 gün daha burada kalabilseydi, akli sağlığı yerinde olmadığına yönelik raporla kurtarılacaktı.

NEDEN BURSA’YA GELDİ?

Şimdi en önemli soru şu ki Gülen’i “Mehdi” ilan eden bu FETÖ’cü eski hâkim İlhan Karagöz’ü kim kurtarmak istedi? Neden verdiği kararla deşifre olan hâkim Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, ısrarlı talimatı ile bu kişinin yatışının yapılması için baskı yaptı? Böylesi hassas bir dönemde yargılanmaktan kurtarılmak için kim neden heyet raporu alınması için mücadele verdi? Hastanede bu kadar rahat konuşup, bu kadar rahat nasıl hareket etti bu hâkim? Yetkililer neden kulağının üstüne yattı ya da yatmak zorunda kaldı? Tüm bunlar yaşanırken AK Parti İl Yönetimi’nin haberi oldu mu? Olduysa neden harekete geçilmedi?

İDDİANAMEDE NELER VAR?

Öte yandan Bursa cezaevinde tutuklu olan FETÖ’cü hâkim İlhan Karagöz’le ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan 106 sayfalık iddianame tamamlandı. İddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. İddianamede Hâkim İlhan Karagöz'ün Balyoz davasında bilirkişi olarak görev yapan TÜBİTAK çalışanları Hayrettin Bahşi, Tahsin Türköz ve Erdem Alpaslan'ın gerçeğe aykırı hazırladıkları rapor nedeniyle yargılandığı mahkemenin hâkimi olduğu hatırlatıldı.

GÜLEN'İ MEHDİ İLAN ETTİ

İddianamede Karagöz tarafından verilen karar da yer aldı. Skandal kararda, Risale-i Nur'lardan örnekler verildi. Karagöz, 'kopuş davası' olarak nitelediği kararda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere mevcut hükümet Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti, yargı kurumlarına aşağılayıcı hakaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanını 'Deccal', AK Parti'yi çete, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i ise peygamber soyundan gelen 'mehdi' ilan etti. Kararda 'biz' şeklinde söylemlerde bulunarak kendisini FETÖ'nün bir parçası olarak lanse etti.

DARBE ÇAĞRISI

Skandal kararda 'Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin bu suç duyurumuz doğrultusunda derhal olaya el koyarak ismi geçen herkesi gözaltına alması ve sonra da yapılması gerekenler' sıralandı. Skandal kararda, 'Tüm yurda giriş çıkışlar tutularak ismi geçen ya da geçmeyen tüm milletvekilleri, belediye başkanları, işadamları, gazeteciler, emniyetçiler, hâkim ve savcıların yurttan çıkışlarının engellenerek soruşturma işlemlerinin başlatılması' ifadeleri kullanıldı. İddianamede Karagöz'ün bu skandal ifadelerle TSK'yı hükümete karşı darbeye teşvik ettiği vurgulandı.

UYUYAN HÜCRE

Karagöz'ün Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında yapılan aramada 1 adet 'H' serisi 1 ABD Doları ve 1-15 arası numaralandırılmış doküman ele geçirilmişti. Karagöz'ün yazdığı kararla silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel 'amaç suç' için harekete geçirmeye ve azmettirmeye çalıştığı, yargıyı bir silah gibi kullandığı tespitinde bulunuldu. Karagöz hakkında 'Anayasayı ihlal', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ni ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçları kapsamında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.