SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Gedik'in katiline ağır ceza

Bursa'da, 2011 yılının nisan ayında tartıştığı eski Bursa ANAP Milletvekili Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mehmet Gedik'in katiline ağır ceza
Bursa'da, 2011 yılının nisan ayında tartıştığı eski Bursa ANAP Milletvekili Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, müebbet hapis cezası verildi.

 



Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin (45), Mehmet Gedik'in eşi Zehra Gedik ve oğlu Ali Orkun Gedik ile tarafların avukatları ve yakınları katıldı.

Müştekilerin avukatı Hakan Dinçtürk, yargılamanın yaklaşık iki yıldır sürdüğünü belirterek, "İki yıldır aile bu kararı bekliyor. Vicdanları rahatlatacak bir karar verilmesini istiyoruz" dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığa, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet, "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Tutuklu sanığın avukatı Kenan Aşık ise müvekkilinin bu olaya karışmaktan dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Müvekkilim öldürme kastı olmayıp, maktulden kaynaklı haksız tahrik altında bu cinayeti işlemiştir. Müvekkilim hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklu sanık Mehmet Akif Şahin'i "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığa, "6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mehmet Gedik, 22 Nisan 2011'de, Mudanya ilçesinde bir restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izlerken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Polis ekiplerince olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Akif Şahin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Şahin hakkında "kasten adam öldürmek" ve "Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet" suçlarından müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.