SON DAKİKA
Hava Durumu

'Meme açıklaması' şok etkisi yaratan doktor konuştu

Meme kanserinin tedavisi konusunda espri yaklaşımıyla gündeme gelen Opr. Dr. Ceyhun İrgil, gündem oluşturan sözlerine açıklık getirerek, “S

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2012 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2012 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Meme kanserinin tedavisi konusunda espri yaklaşımıyla gündeme gelen Opr. Dr. Ceyhun İrgil, gündem oluşturan sözlerine açıklık getirerek, “Sözümün arkasındayım. Orada meme kanserinden kadınların ölmemesi gerektiğini söyledim. Bizim amacımız memenin iç yapısını anlatmaktı ama konu farklı anlaşıldı” dedi. 

İha - Balıkesir'de "Meme Kanserinde Yeni Yaklaşımlar" konulu panelde konuşan Bursa Meme Guatr Cerrahi Merkezi'nden Op. Dr. Ceyhun İrgil'in esprili yorumları gündem oluşturdu. “Meme ne görmeye ne yürümeye yarar. İşe yaramaz. İçi kuyruk yağıdır” cümlelerine açıklık getiren Ceyhun İrgil, “Ben panelde meme kanserindeki tanı ve bulguları açıkladım. Ben orada meme kanserinden kadınların ölmemesi gerektiğini söyledim. Bu yüzden memelerini kaybetmemeleri gerektiğini ifade ettim. Meme kanserinde hayatın çok önemli olduğunu söyledim. Bunu da esprili bir dille anlattım. O kadar da önemsemeyin. Özünde meme, derisini kaldırdığınız zaman yağ dokusundan oluşan bir yapıdır. Bu yüzden de yerine konulabilir. Benden sonraki plastik cerrahi hocamız da bunların nasıl olacağını anlattı” dedi.

“MEME CİNSEL ORGAN DEĞİLDİR”
Panelin özünün dışına çıkıldığını ifade eden İrgil, “Meme cinsellikle o kadar eşleştiriliyor ve magazin malzemesi ediliyor ki, bu yüzden de hemen çok ön plana çıkabiliyor. Bizim küçük bir panelimiz ülke boyutunda gündem oluşturabiliyor. Bu benim için üzücü bir durum. Ben 25 yıldır doktorluk yapıyorum, son 15 yılını da meme hastalıkları ile uğraşan bir insanım. Memenin felsefi boyutunun tanımını yaptık. Memenin sadece cinsel bir organ olarak görülmemesi gerektiğini söyledik. Kadının çok kıymetli olduğunu, memenin sadece estetik bir organ olmadığını, asıl fonksiyonun süt bezi olduğunu anlattım” diye konuştu.

İrgil, şöyle devam etti:
“İnternetten doğru anlayan insanlar iyi mesajlar çekmişler. Sözümün arkasındayım. Meme kanseri çok ciddidir. İnsanlar meme hastalığı yüzünden ölmemelidir. Bunun için de kadınlar korkmamalıdır. Yöntemler vardır. Biz meme kanserinde kadınların hem memesini hem de hayatını kaybetmeden yeni yöntemlere başvurabileceğini söylüyoruz. İnsanlar baktığında bunu organ olarak görüyor. Bizim kast ettiğimiz iç yapısı. Meme bizim için burasıdır. Yağ dokusundan oluşmuştur. Diğer doku o kadar çok değildir. Bu iç yapısının çıkarılmasını sorun etmeyin, dedik ama konu bambaşka yerlere taşındı."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.