SON DAKİKA
Hava Durumu

Memleketin fidanı

Hükümetin 2005 yılında koyduğu Türkiye genelinde 200 milyon zeytin ağacı projesinin yüzde 80’lik kısmını Bursa’nın Orhangazi ilçesi karşılad

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Memleketin fidanı
Hükümetin 2005 yılında koyduğu Türkiye genelinde 200 milyon zeytin ağacı projesinin yüzde 80’lik kısmını Bursa’nın Orhangazi ilçesi karşıladı.
10 yılı aşkın süredir Orhangazi’de yapılan zeytin fidancılığı yeniden hızlandı. 10 yıl önce konan 200 milyon zeytin ağacı hedefinde ise 150 milyon rakamına ulaşıldığı kaydedildi. Orhangazi’de 40’a yakın zeytin fidanı üreticisi, geçen yıl yaşanan doğal afet ve zeytin çeliğinin kök tutmaması sebebiyle yaşadıkları sıkıntıları bu yıl atlatmaya çalışıyor. Geçen yıl hedefinin çok altında kalan Orhangazi, bu yıl bu hedefin üzerine çıkacak gibi görünüyor.
Türkiye genelinde Gemlik tipi zeytin fidanı üreticiliğinin üssü Orhangazi. Geçen yılki durgunluğun ardından bu sene bilhassa Antalya, Hatay, Manisa ve Adana’dan gelen talepler, Orhangazili fidancıları son yılların en fazla üretimini yapmaya zorluyor.
Orhangazi’deki zeytin fidanı üreticileri, AK Parti hükümetinin zeytin yağı ve zeytin üretiminde dünya devleri ile yarışmak için ortaya koyduğu 200 milyon zeytin ağacı hedefi sonrasında işlerinin hızlandığını söyledi. 10 yılın ardından hükümetin 2023 için koyduğu 200 milyon zeytin ağacı hedefinde 150 milyon rakamlarına ulaşıldığı öğrenildi. Zeytin fidanı üretiminin Hatay’da da son yıllarda arttığı, ancak buradaki zeytin çeliklerinin de Orhangazi bölgesinden götürüldüğü bildirildi. Orhangazili fidanlıklarda 3 bin kişi çalışıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.