SON DAKİKA
Hava Durumu

Memur-Sen'den anayasa açıklaması

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİSİ NUMAN ŞEKER, MİLLETİN ARTIK DARBE ANAYASASINDAN KURTULMASI GEREKTİĞİNİ İFADE EDEREK, MİLLİ İRADEYİ GÜVENCE ALTINA ALAN YENİ BİR SİVİL BİR ANAYASA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Memur-Sen'den anayasa açıklaması
Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, milletin artık darbe anayasasından kurtulması gerektiğini ifade ederek, milli iradeyi güvence altına alan yeni bir sivil bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi.
 

 

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, sendika binasında yaptığı basın açıklaması ile Yeni Anayasa Platformu'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Darbe anayasasından kurtulmak, yeni sivil bir anayasayı hayata geçirmek için bütün kuruluşların ‘Türkiye Anayasa Platformu’ çatısı altında bir araya geldiğinin altını çizen Numan Şeker, “Sivil toplum kuruluşları olarak, Türkiye’nin yeni, sivil, demokratik bir anayasaya ulaşmasını istiyoruz. Milletimiz artık darbe anayasasından kurtulmalıdır. Türkiye’nin gündeminden anayasa tartışmaları çıkmalıdır. Bizim önceliğimiz, milli iradeyi güvence altına alan yeni anayasayı yapmaktır. Bunun için siyasi partileri uzlaşma noktalarında bir araya getirmek, baskı oluşturmak, katkı sunmak, tenkit ve tekliflerle sürece müdahil olmak istiyoruz” diye konuştu. Memur-Sen’in daha önce yeni anayasa konusunda çalışmalar yaptığını da hatırlatan Şeker, “Memur-Sen ailesi olarak, Türkiye’deki en kapsamlı anayasa araştırmasını yapıp, Meclis Uzlaşma Komisyonuna, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduk. Anayasa raporu yayınladık, anayasa kongresi düzenledik ve anayasa üzerine ciddi bir yoğunlaşma gerçekleştirdik. Şimdi yeniden sahadayız. 335’ten fazla kuruluşun katılımıyla Yeni Anayasa yapılana kadar da sahada olacağız” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.