SON DAKİKA
Hava Durumu

Merhumları sergiledi

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Barcın köyünde ikamet eden İsmail Toksöz, hayatını kaybeden köylülerin fotoğraflarını toplayarak b

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Barcın köyünde ikamet eden İsmail Toksöz, hayatını kaybeden köylülerin fotoğraflarını toplayarak bir sergi açtı. 



Çiftçilikle uğraşan 45 yaşındaki İsmail Toksöz, ilginç bir sergi açtı. Toksöz, ölenlerin fotoğrafından sergi açma fikrinin aklına yaklaşık 1 ay önce geldiğini ve hemen harekete geçtiğini söyledi. Vakit geçirmeden köyde vefat eden kişilerin fotoğraflarını topladığını belirten Toksöz, fotoğrafların çok eski olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN FOTOĞRAFLAR GELMEYE BAŞLADI

Köyde hayatını kaybedenlerden bir çoğununun kendi akrabaları tarafından bile tanınmadığının altını çizen Toksöz şunları kaydetti: “Bunun üzerine köy kütüğünden araştırma yaparak ölenlerin yakınları ile temasa geçtim. Sonrasın İzmir, Ankara, Eskişehir ve Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraflar gelmeye başlayınca, köylülerimiz de ellerinde olan fotoğraflarını getirmeye başladı. Bizlerde köyümüz de bulunan eski ve kullanılmayan boş bir odayı yenileyerek, fotoğrafları sergilemeye başladık, yani bir anlamda köyümüz geçmişini unutmadı. Şimdi herkes bu odada toplanarak anılarını yad ediyor. Şu ana kadar 150’ye yakın fotoğrafı, bir fotoğrafçı da tarihe uygun çerçeve ve bakım yaptırdık. Bunların içinde 120 yıllık fotoğraflar da bulunuyor. Vefat etmiş kişiler, isimleri ve lakapları ile birlikte sergileniyor. Şimdilik sadece vefat eden erkeklerin fotoğrafları bulunuyor. Kadınlarımızın resimlerini araştırıyoruz, inşallah onları da sergi haline getireceğiz.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.