SON DAKİKA
Hava Durumu

Merinos AKKM dünyaya açılıyor

Türkiye genelindeki 7 kongre merkezinden birinin de Bursa’daki Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) olduğunu hatırlatan Büyükşehir Be

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Merinos AKKM dünyaya açılıyor
Türkiye genelindeki 7 kongre merkezinden birinin de Bursa’daki Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uluslararası kongrelerin Bursa’ya getirilmesi konusunun sadece Büyükşehir’in veya Merinos AKKM yönetiminin değil, tüm Bursa’nın sorunu olduğunu söyledi.

Sercan GÜLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin 2018 projeksiyonunu düzenlendiği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. Merinos AKKM Muradiye Salonu’nda düzenlenen toplantıda Kent Konseyi Başkanı ve Merinos AKKM Genel Koordinatörü Hasan Çepni de hazır bulundu. Başkan Aktaş, AKKM’yi Bursa’ya kazandıran merhum Hikmet Şahin ile sevk ve idare noktasında önemli çalışmalara imza atan Semih Pala’yı rahmetle andıklarını söyledi.  Aktaş, kongre merkezinin her yıl artan ziyaretçi trafiğiyle bu günlere gelmesini sağlayan eski Başkan Recep Altepe’ye de teşekkür ederek söze başladı.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”

Merinos AKKM’nin hizmete açıldığı 6 Haziran 2010 tarihinden bu yana yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve milyonlarca insanı ağırladığını vurgulayan Aktaş, bu etkinliklerin aynı zamanda kent ekonomisine de ciddi katkılar yaptığını kaydetti. İstanbul’da 3, İzmir’de 2, Ankara ve Bursa’da 1’er olmak üzere Türkiye’de 7 tane kongre merkezi olduğuna dikkati çeken Aktaş, “Uluslararası kongrelerin Bursa’ya getirilebilmesi konusu sadece Büyükşehir veya kongre merkezi yönetiminin meselesi değil, tüm Bursa’nın sorunudur. Kongreler kongre merkezlerine değil, kente gelir. Bursa’ya uluslararası kongre getirilebilmesi için, kentin kongre turizmine yönelik yapılanmasının tüm yönleriyle tamamlanmış olması gerekiyor. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Burada 150 milyon dolarlık çok ciddi bir yatırım var. Bence doğru bir proje. Sebep olanlardan Allah razı olsun. Böyle bir kazanımın daha rantabl kullanımıyla alakalı 2018 yılı ve sonrası için bazı hedefler koyduk. Turizmin tüm dinamiklerine önemli görevler düşüyor. Bizim Bursa’yı ve kongre merkezini her alanda tanıtma ve pazarlama zorunluluğumuz var. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşenleri yapacağız, tüm imkânları seferber edeceğiz” diye konuştu.

KERMES GÖRÜNTÜSÜ SON BULACAK

Bugüne kadar 4 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Merinos AKKM’nin artık daha çok şehir dışı ve yurtdışı organizasyonlara yönelmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Aktaş, 2018’den itibaren derneklerin yiyecek ve içecek sergiledikleri organizasyonların Merinos AKKM’de yapılmayacağını vurguladı. Bir kültür mozaiği olan Bursa’da bu tür organizasyonların da yapılması gerektiğini ve bu organizasyonların yapılabileceği mekanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, bu konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu da hatırlattı. Hemen hemen bütün sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerini Merinos AKKM’de Orhangazi ve Osmangazi salonlarında yapma talebinde olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyemizin tek salonları bunlar değil. Tayyare Kültür Merkezi var, İncirli, Emir Buhari, Hançerli Medresesi, Beyazıt Paşa Medresesi gibi farklı büyüklüklerde alanlarımız var. Yine ilçe belediyelerimizin farklı büyüklüklerde mekânları var. Burada kongre merkezinin formatına uygun şekilde öncelikleri belirlemeliyiz” dedi. Hiçbir siyasi parti veya kuruma ayrıcalık yapmalarının söz konusu olmadığının da altını çizen Başkan Aktaş, CHP il kongresinin de Merinos AKKM’de yapılacağını hatırlattı.

AKKM’DE 2018’DE 11 FUAR YAPILACAK

Merinos AKKM yönetiminin ulusal ve uluslararası ilişkileri geliştirmek için önemli adımlar attığını açıklayan Başkan Aktaş, Merinos AKKM’nin Uluslararası Kongre Merkezleri Birliği’ne (AIPC - International Association of Congress Centers)  ve Uluslararası Kongre ve Toplantı Derneği’ne üye olduğunu hatırlattı. Ayrıca IMEX, IBTM, ACE of MICE gibi kongre sektöründe dünyanın önde gelen fuarlarında stant açarak yeni bir kongre destinasyonu olarak Bursa’nın tanıtıldığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Kente değer katan kaliteli etkinliklerin ağırlanacağı 2018 yılında ayrıca gerçekleştireceğimiz 11 fuar ile Bursa’nın fuar sektöründen hak ettiği payı alabilmesi yolunda katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de yılda 400’den fazla fuar yapılıyor. 2017 yılında İstanbul’da 218, İzmir’de 42, Ankara’da 34 ve Antalya’da 27 fuar düzenlenirken, Bursa’da bu sayı 13’te kaldı. Türkiye’nin ikinci büyük sanayi ve ticaret şehri, nüfus olarak dördüncü büyük şehri olan Bursa için bu rakamı daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Bu hedeflerle TOBB tarafından da onaylanan 11 fuarı 2018’de Bursa’mızda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Merinos AKKM, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018’de de konser, tiyatro,  festival, sergi, yarışma, müsabaka, konferans ve panel gibi birçok kültürel ve sanatsal etkinlik ile sanatın ve kültürün kalbinin attığı bir merkez olmaya devam edecek.

PLANLANAN FUARLAR

BUCOS / Kozmetik ve Güzellik Fuarı / 8-11 Şubat 2018
SUÇEV / Su ve Çevre Fuarı / 22-25 Mart 2018
FOODEX / Gıda ve Sağlıklı Beslenme Fuarı / 5-8 Nisan 2018
İN-HEX / İnanç ve Helal Gıda Fuarı / 24-27 Mayıs 2018
DERİX / Deri Ürünleri Fuarı / 28 Haziran - 1 Temmuz 2018
BUBEX / Anne, Bebek, Çocuk ve Oyuncak Fuarı / 5-8 Temmuz 2018
BUREX / Eğitim, Okul Öncesi Hazırlık, Kırtasiye ve Çanta Fuarı / 6-9 Eylül 2018
BİLTEK / Bilim ve Teknoloji Fuarı / 11- 14 Ekim 2018
BUTUR / Turizm Fuarı / 25-28 Ekim 2018
BUSAS / Sağlıklı Yaşam ve Spor / 8-11 Kasım 2018
HUREX / Kariyer ve İnsan Kaynakları Fuarı / 22-25 Kasım 2018
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.