SON DAKİKA
Hava Durumu

Merinos AKKM Personeline 'Temel Afet Bilinci' Eğitimi Veriliyor

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) personeline, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2013 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Merinos AKKM Personeline 'Temel Afet Bilinci' Eğitimi Veriliyor
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) personeline, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından Temel Afet Bilinci’ eğitimi veriliyor. 

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) iki ayrı oturumda düzenlenen eğitimleri, AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri İsmail Can, Ali Çakır ve Serdal Türker verdi. Slayt sunumu eşliğinde doğal afetlerin oluşumu, öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler, yapılması gereken davranışlar hakkında bilgi veren İsmail Can, özellikle deprem kuşağı üzerinde bulunan Türkiye ve Bursa’da insanların daha bilinçli olması gerektiğini anlattı. Türkiye’de en büyük depremin 1939 yılında Erzincan’da olduğunu, Bursa’da ise en büyük depremin 1855 tarihlerinde yaşandığını hatırlatan İsmail Can, o tarihten bu yana büyük depremin yaşanmadığı Bursa’da tüm senaryolara kurum olarak hazırlıklı olduklarını, vatandaşların da aynı şekilde hazır olması gerektiğini söyledi. Depremin değil, binaların insanları öldürdüğünü hatırlatan Can, deprem öncesinde, deprem anında ve sonra alınacak tedbirleri anlattı. Can, ayrıca sürekli insan akışının olduğu Merinos AKKM’de olası bir afet sırasında nelerin yapılması gerektiğini ifade etti.
Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semin Pala, temel afet bilincinin oluşması açısından bu tür eğitimleri önemsediklerini dile getirdi. Her türlü afete karşı personeli hazır hale getirdiklerini anlatan Pala, verilen eğitimlerin devam edeceği söyledi.
Eğitim soru cevap şeklinde son buldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.