SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkez üs Arnavutluk

Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlara destek olmak ve bölge barışına katkı sağlamak için gerçekleştirilen ‘Balkanlar'la Sürekli İş Birl

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Balkan ülkelerinde yaşayan soydaşlara destek olmak ve bölge barışına katkı sağlamak için gerçekleştirilen ‘Balkanlar'la Sürekli İş Birliği ve Temas Projesi’ hız kesmiyor. 


Dünyanın 53 ülkesinden 225 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Osmanlı Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Balkanlarla Sürekli İş Birliği ve Temas Projesi’, Balkanlarda yaşayan soydaşların ihtiyaçları doğrultusunda projeler geliştirmeyi ve bulunacak sponsorlarla da bu projeleri uygulamayı hedefliyor. İki yıl sürecek projede Arnavutluk’ta incelemeler yapıldı.
İlk etapta Kosova ve Makedonya’da;projenin ikinci etabında da Arnavutluk’ta resmi ve sivil kurumlarla yoğun görüşmeler gerçekleştiren heyet, Arnavutluk’un güneyindeki Korçe (Görüce) bölgesini de ziyaret etti. Balkanlarla ilgili proje havuzu oluşturmayı ve tespit edilen projelerin uygun partnerlerle hayata geçirilmesini amaçlayan inisiyatif bütün Balkan ülkelerini kapsıyor.
Projenin merkez üssünün Arnavutluk olduğunu söyleyen Yürütme Kurulu Başkanı Cihangir İşbilir, “Yaptığımız tüm ön çalışmalar ve danışma kurulumuzun rapor ve tavsiyeleri çalışmalarımızın olumlu meyveler vermesi için Arnavutluk’un hayati önemde olduğuna dikkat çekiyordu. Onun için Arnavutluk Balkanlarla işbirliği Projesi için hayati önemde. Bu çerçevede önümüzdeki aylarda Arnavutluk sivil toplum kuruluşları ile İslam Dünyası ve bilhassa Türkiye STK’ları arasında kalıcı iş birliklerinin tesis edilmesi için bir takım çalışmalar yapacağız. Arnavutluk’taki kültürel ve tarihi İslam mirasının ayağa kalkması için Arnavut kardeşlerimize her türlü desteği vereceğiz. Bu çerçevede yılda iki defa gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Gençlik Buluşması’nı 1-6 Temmuz’da Tirana’da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Gençlik Kurulumuz Genç İDSB Balkan Masası da projemize katılacak ve bilhassa gençliğe yönelik projeleri icra edecek” dedi.
Önümüzdeki günlerde Edirne ve Ankara’da istişare toplantıları düzenleyecek olan proje yürütme kurulu, daha sonra Karadağ ve Bosna Hersek temaslarıyla çalışmalarına devam edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.