SON DAKİKA
Hava Durumu

MESO, esnaf komitelerine düğün salonlarını da ekledi

Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın (MESO) bünyesinde yer alan 144 meslek grubuna yönelik hızlı şekilde başlattığı komitelere D

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın (MESO) bünyesinde yer alan 144 meslek grubuna yönelik hızlı şekilde başlattığı komitelere Düğün Salonları İşletmecilerini de ekledi. 


Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkarları Odası’nın (MESO) bünyesinde yer alan 144 meslek grubuna yönelik hızlı şekilde başlattığı komiteleşmeye bir yenisini daha ekledi. Şimdiye kadar farklı meslek gruplarından 14 komiteyi hayata geçiren MESO, son olarak Düğün Salonları İşletmecilerini bir araya getirerek komiteleşmesini sağladı.
MESO Başkanı Fehmi Duban, oda başkanı olduğu günden bugüne, en çok önem verdiği konulardan birisi olan meslek gruplarında komitelerin oluşmasını önemli bir gelişme olarak gördüğüne işaret ederek, “Oluşturduğumuz komiteler, esnaflarımızın mesleklerinde daha güçlü ve ayakta durmasını sağlamakta, bizim yetişemediğimiz durumlarda oda adına, meslektaşlar arasında bir otokontrol sağlamasında etken olmaktadır. Bu sayede esnaflarımız, tüm işlerini yasal, ruhsatlı, vergisini ödeyen ve vatandaşa en iyi hizmeti sunan kurumlar haline gelmektedir” dedi.
Ruhsatsız işletmeler haksız rekabete neden oluyor
Son olarak komiteleşmesini sağladıkları düğün salonları işletmecilerin de buna güzel bir örnek oluşturduğuna işaret eden Fehmi Duban, “Bugün Bursa’da bulunan 500’ün üzerinde düğün salonlarından yarısından fazlası kayıt dışı ve ruhsatsız olarak çalışmaktadır. Hal böyle olunca her şeyini kayıt altında ve ruhsatlı olan yapan esnaf meslektaşlarımız bir haksız rekabete maruz kalmaktadır. İşte bu noktada, MESO olarak mesleklerde komiteleşmeleri sağlayarak, kendi içimizde bir otokontrol mekanizması oluşturup, her meslekte yapılan her işin yasal, prosedürlere uygun, vergisini veren, vatandaşa en üst düzeyde hizmet götüren-veren konuma gelmesini sağlamaktır. Özellikle bu kadar düğün salonunun olduğu ilimizde, salonların yarısından fazlasının ruhsatsız, yasal olmadan çalışması, odamıza kayıtlı olup işini yasal ve ruhsatlı olarak yürüten esnaflarımız için haksız bir rekabeti ortaya koyuyor” diye konuştu.
Oda’nın gücünü yasal zeminde kullanın
Oluşturulan komitelerin, Odanın gücünü kullanarak, her şeyin yasal ve prosedürlere uygun olarak yürütülmesinde önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Duban, “Tüm komitelerimiz bu yönde çalışarak, yapılan alış-veriş veya ticaretin yasal zeminde oluşmasına katkı sağlamaktadır. Düğün salonları komitemizin oluşumunda yer alan Kafkas Düğün salonundan Mustafa Eroğlu, Rüya Park’tan Murat Efe, Hanif’ten Hanife Sürücü, Mir’den Mirza Ahmetoğlu, Flash’tan Emine Beyoğlu, Salon Heykel’den Turgay Işıkaltan, İstiklal ve Nilüfer’den Kadir Şengül ile Buse Düğün Salonu’ndan Adil Yavuzarslan’a, komite çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Komitenin oluşması için bir araya gelen düğün salonu işletmecileri de, salonların yasada yer alan konularda ruhsatlarını alarak çalışmasını, Oda desteği ile ruhsat alımında yerel yönetimlerle daha sıkı çalışmalar yapılması, Bursa’da yer alan 500’ün üzerindeki salonun yarısından fazlasının ruhsatsız çalışmasının önüne geçilmesi ve İstanbul’da olduğu gibi, Bursa’da da salon sayının belli bir sayı üzerinde sınırlandırılmasını istediler. Düğün Salonu İşletmecileri, bu açıdan MESO bünyesinde oluşturulan komitenin de Oda’nın gücüyle daha etkin çalışarak, yaşanılan sıkıntılara çözüm bulunulacağı konusunda hem fikir oldular.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.