SON DAKİKA
Hava Durumu

MESS'e karşı yürüyüş başladı

  Canan GÜLEÇ Toplu İş Sözleşmelerinde, işveren temsilcisi MESS ile anlaşmaya v

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
MESS'e karşı yürüyüş başladı
 

Canan GÜLEÇ

Toplu İş Sözleşmelerinde, işveren temsilcisi MESS ile anlaşmaya varamayan metal sektörü işçi sendikaları yemekhane eylemlerini bir adım ileriye götürerek yürüyüşe başladı.

Türkiye’de metal ve otomotivin sektör devlerinin de içinde olduğu toplam 130 bin işçi, Toplu İş Sözleşmesinde Türkiye metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından öne sürülen koşullara karşı başlattığı eylemlerini yürüyerek sürdürüyor. İşveren temsilcisi MESS ile işçileri temsil eden Türk Metal, Birleşik Metal ve Çelik-iş arasında anlaşma sağlanamaması üzerine yemekhane eylemlerine başlayan çalışanlar, dün binlerce işçiden oluşan kalabalıklar halinde yürüyüşe geçti.

Mesai değişimleri sırasında her iki vardiyanın da işçilerinin bir arada olduğu kalabalık yürüyüşler;Bosh, Arçelik, Tofaş, Mercedes Benz, İSUZU, Prysmian,Ototrim, Teknik Malzeme, Beyçelik, Coşkunöz, Çolakoğlu, Ölçüsan, Bemka, ABB, Hanon, Otokar, Türk Traktör, MAN, Borusan, Disa, Ego, Trakya Döküm, Ege Çelik, Baymak, RSA, Bplas gibi sektör devleri çalışanları arasında hızla yayıldı.

BUGÜN YENİ OTURUM BEKLENİYOR

MESS ile BM, TM ve Çelil-iş arasındaki ilk toplu iş sözleşmesi oturumu 5 Ekim’de gerçekleşmiş, taraflar 1 Aralık tarihinde 3. Kez bir araya gelmiş ve anlaşamamışlardı. Bugün arabulucuların önderliğinde yeniden bir görüşme olması bekleniyor. MESS’in teklifi, deneme süresinin 4 aya çıkarılması, zammın yüzde 10’u aşmaması ve sözleşmelerin 3 yıllık düzenlenmesi. Ayrıca, ikramiyeler ve fiili çalışma süresi üzerinden ödenek kısıtlamasına gidilmesini istiyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.