SON DAKİKA
Hava Durumu

Metroya 'işgüzar' freni

BURULAŞ, METROLARDAKİ ACİL DURUM EKİPMANLARININ GEREKSİZ YERE KULLANILMASI YÜZÜNDEN SEFERLERİN AKSAMASI ÜZERİNE VATANDAŞLARI UYARDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Metroya 'işgüzar' freni
BURULAŞ, metrolardaki acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılması yüzünden seferlerin aksaması üzerine vatandaşları uyardı. 

 

 
BURULAŞ yetkilileri, metrolardaki acil durum ekipmanlarının son günlerde giderek artan bir oranda maksadı dışında kullanıldığını bildirdi. Yetkililer, “Şuursuz veya kötü niyetli yolcuların gereksiz yere kullandığı acil kapı açma kolu ve imdat freni seferlerin aksamasına sebebiyet veriyor. Hatta bu gereksiz müdahalenin tekrarlanması, en sonunda yolcunun tahliye edilerek o seferin tamamen iptal edilmesine ve araç dizisinin seferden çekilmesine kadar uzanmaktadır.
Metroların gereksiz yere durması ve seferlerin aksaması, sınav, şehirlerarası, milletlerarası uçuş vb programları olan kişilerin zorda kalmasına sebep olmaktadır. Daha da önemlisi, her ne kadar bugüne kadar yaşanmasa da, kötü niyetli bu kullanımın ölüm veya ciddi yaralanmalarla sonuçlanması ihtimali de oldukça yüksektir” dedi.
Metrolarda acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılmamasıyla ilgili uyarı etiketlerine rağmen, diğer yolcuların yolculuk hürriyetini engelleyen, ciddi yaralanma veya ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebebiyet verme ihtimali bulunan bu yolcular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını açıklayan yetkililer, “Acil durum ekipmanlarının gereksiz yere kullanılması halinde sürücünün, olayın yaşandığı araca bizzat giderek ekipmanı resetlemesi gerekmektedir. Olay, dizinin en sonundaki araçta yaşandığında, sürücünün 120 metrelik bir mesafeden o araca ulaşması, resetlemeden sonra yine aynı yoldan sürücü kabinine dönmesi ve treni hareket ettirmesi gerekmektedir” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.