SON DAKİKA
Hava Durumu

Metruk binalar'a dikkat.

(İHA) - Bursa’da metruk binaların madde bağımlısı gençlerin yuvası haline geldiğini belirten Yesevi Ocakları İl Başkanı Muhammed Emin Tekin, öze

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2014 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Metruk binalar'a dikkat.
(İHA) - Bursa’da metruk binaların madde bağımlısı gençlerin yuvası haline geldiğini belirten Yesevi Ocakları İl Başkanı Muhammed Emin Tekin, özellikle Demirtaş Mahallesi’ndeki boş binaların zaman zaman meydana gelen yangınlarla mahalleye büyük tehlike saçtığını söyledi.

Yesevi Ocakları Marmara Bölge Başkanı Oktay Aslan ile Bursa Yesevi Ocakları İl Başkanı Muhammed Emin Tekin, Demirtaş Mahallesi’ndeki 50 civarındaki metruk binayı dolaştı. Tekin, yaptığı açıklamada, "Demirtaş sakinlerinin isteği üzerine daha önce kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkım kararı alınmış yerlerin sakinlerinin geride bıraktığı terk edilmiş binalarda bazı gençlerin uyuşturucu içerek hem kendilerine, hem çevre sakinlerine ve ailelerine zarar verdiğini gördük. Çoğu zaman burada sentetik uyuşturucu da dâhil birçok zararlı maddeyi kullanan gençlerin ambulanslarla taşınmasına şahit olduk. Şehitlerin, evliyaların memleketi olan değerli şehrimiz Bursa’nın tam merkezinde bulunan Demirtaş Mahallesi’nde, bu metruk binaların arasında, daha önce tarihi bir mescidin yakılarak talan edildiğine de üzülerek şahit olduk” dedi.
Demirtaş başta olmak üzere Bursa’daki metruk binalarda denetimlerin arttırılmasını isteyen Tekin, “Buralara uyuşturucuya alışan gençlerimiz için hem maddi, hem de manevi olarak tedavi ve diğer çözümlerin yetkililer kanalıyla seferber edilmesini istiyoruz. Yesevi Ocakları bu konuda bazı projeleri hazırlamaktadır. Yetkililerden gerekli desteği bulmamız halinde projemiz bütün ülke sathında hayata geçebilecek” diye konuştu.
(
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.