SON DAKİKA
Hava Durumu

Mevlana'nın nazarından Emir Sultan'ın nazarına tevcih edildik!

Son valiler kararnamesi ile Konya Valiliği’nden Bursa’ya atanan Vali Yakup Canbolat, dün kentimize gelerek görevine başladı. Tarihi Valilik

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 21:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mevlana'nın nazarından Emir Sultan'ın nazarına tevcih edildik!
Son valiler kararnamesi ile Konya Valiliği’nden Bursa’ya atanan Vali Yakup Canbolat, dün kentimize gelerek görevine başladı. Tarihi Valilik Binası’nda törenle karşılanan Vali Yakup Canbolat, ilk mesajını da buradan verdi; “Bursa'da görev yaptığım sürece vatandaşlarımızın memnuniyetini her zaman ön plana çıkaracağız." dedi.
Bursa’nın yeni valisi Yakup Canbolat, dün kentimize gelerek görevine resmen başladı. Heykel Tarihi Valilik Binası önünde törenle karşılanan Vali Yakup Canbolat, Bursa protokolü ile selamlaştı. Vatandaşların da sevgi gösterileri arasında Valiliğe gelen Vali Yakup Canbolat’ı öğrenciler çiçeklerle karşıladı.
VALİLİKTE İLK AÇIKLAMA
Daha sonra Bursa Valiliği giriş holünde kendisini karşılamaya gelenlere ve basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Canbolat, “26 sene önce başladığım mülkî idare amirliğinde ülkemizin bir çok yerinde yaptığım görevlerden sonra vali olarak üçüncü görev yerim olan kadim başkent Bursa’ya tayin oldum. Böylece Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış olan Konya’daki hizmet yarışını Osmanlı’nın payitaht şehri Bursa’da devam ettirme şerefine kavuşmuş oldum. İslam penceresinden baktığımız zaman Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri’nin nazarından Emir Sultan Hazretleri’nin nazarına tevcih edildik. Bana bu lütfu bahşeden Cenab-ı Hak’a hamd ediyorum. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere vesile olan devlet büyüklerime de şükranlarımı arz ediyorum” dedi.


BURSA’YLA İLGİLİ ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Vali Canbolat konuşmasının devamında; “Tarih boyunca hep önemli şehir olma özelliğini koruyan Bursa, hiç kuşku yok ki ekonomik, sosyal, kültürel yapısı, sanayii, ticareti ile zaten belli bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Bursa Doğu Roma ve Osmanlı dönemlerinden kalma dini ve sivil mimarisi ile, İslam ve Hristiyanlığa ait kutsal mekanlarıyla, yeşili ve zengin şifalı su kaynakları ile, gölleri, şelaleleri, otantik mekanları ile kış turizminde bir marka olan Uludağ’ı, ülkemizin doğal ve kültürel canlılığını en iyi şekilde yansıtan ve dört mevsim alternatif turizm çeşitliğini sunan kültürlerin buluştuğu şehir olarak, kendine has şehircilik modelini yaşamakta ve yaşatmaktadır” dedi.
“EMANET EDİLEN BU KUTSAL GÖREVİ…”
Emanet edilen bu kutsal görevi daha da ileriye taşıyacaklarını anlatan Yakup Canbolat, “Bursa’yı 2023 hedeflerine götürmek için gücümüzün yettiği yere kadar birlik ruhu ile hareket etmeye gayret edeceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hesap verebilir ve şeffaf yönetim anlayışını ortaya koymaya gayret sarf edeceğiz. Görevim esnasında toplumun bütün fertlerini kucaklayacağım. Objektif, tarafsız olacağım. Makamın ideal ve etiğine bağlı, en olumsuz şartlarda bile görev şuuru içinde kamu hizmetleri icra edilecek” diye konuştu.  Konuşmaların ardından valilik şeref defterini imzalayan Canbolat, makamına geçti.
YAKUP CANBOLAT KİMDİR?
Yakup Canbolat, 1969 yılında Çorum'un Alaca ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretim hayatını Çorum'da tamamladıktan sonra 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanan Canbolat, 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında Konya Valiliği Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başlayan Canbolat,  1995 yılında kura çekerek Durağan (Sinop) Kaymakamlığına atandı. Canbolat sırasıyla Yedisu (Bingöl) (1998-2000), Cumayeri (Düzce) (2000-2003), Kâhta (Adıyaman) Kaymakamlığı (2003-2005), Yozgat Vali Yardımcılığı (İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği) (2005-2007) Söğüt (Bilecik) Kaymakamlığı (2007-2009) görevlerinde bulundu.  Yakup Canbolat, 2009-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda görev yaptıktan sonra Hakkari Valiliği’ne oradan da Konya Valiliği’ne atandı. Yakup Canbolat evli ve iki çocuk babasıdır. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.